Schimmelpenninck over kritiek Vandaag Inside: "Van der Gijp is het probleem"

24 maart 2023, 12:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sander Schimmelpenninck vindt dat er één probleem is bij Vandaag Inside en dat is René van der Gijp. Volgens hem was er geen inhoudelijk gesprek te voeren met het vertrouwde gezicht van de talkshow. Schimmelpenninck was af en toe te gast bij de show en hoorde donderdag in de uitzending dat hij niet meer welkom was in het programma.

In de uitzending van donderdag was er veel kritiek op Schimmelpenninck. Hij zou volgens Derksen een 'arrogante smurf' zijn en neerkijken op het volk. "Dan doet Derksen alsof hij je naam niet meer weet", begint Schimmelpenninck in de Cor Potcast van FC Afkicken. "Ik vond het natuurlijk buitengewoon amusant. Het is een op ophef gedreven programma en om eerlijk te zijn kwam het niet helemaal als een verrassing. Ik ben daar drie keer geweest en achter de schermen krijg je dingen mee die niet iedereen meekrijgt. Het belangrijkste probleem wat het programma heeft, is René van der Gijp. René van der Gijp kan gewoon het niveau niet aan. Het is een linksback die je af en toe de bal moet geven. En iedereen denkt: waarom is die man opgesteld?"

Achter de schermen hebben ze ook moeite om Van der Gijp ergens bij te betrekken in een gesprek aan tafel. "Dan hoor je al die redacteuren de hele tijd smoezen van hoe kunnen we René er nou bij betrekken. We moeten ook René een beetje de bal geven. En dat merk je. Als het ergens aan tafel over gaat, dan haakt hij af. Je ziet hem dan naar het plafond kijken en op een gegeven moment trekt hij dan een helm met een dildo op zijn hoofd. En dan zegt hij: 'Ja, neuken, neuken, haha.' Ik vind het een mooie vent en hij heeft echt komische kwaliteiten, maar je merkt gewoon als het een serieus gesprek wordt, en ik heb daar wel serieuze onderwerpen behandeld met name met Derksen, dan haakt hij af. Dat werkt dan niet aan tafel, dus ik snap dat eigenlijk wel."

Lees ook: Schimmelpenninck haalt uit naar Vandaag Inside na verbanning

'Arrogante smurf'

De mannen hebben Schimmelpenninck aan tafel een 'arrogante smurf' genoemd, maar dat doet hem eigenlijk vrij weinig. "Ze zien dat dan op Twitter en dan moet ik daar hard om lachen. Want het is natuurlijk gewoon allemaal een zwaktebod."

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krijgen we nu elke dag een stukje herhalen van vi . Met daarbij de bekende reacties van de mensen die het niks vinden . Ze lezen en of kijken wel !? En vergeten ffff dat dit format al jaren lang heel goed scoort . Oftewel een breed publiek vindt het wel leuk Verder heeft dit stukje weer niks met voetbal te maken . Waarom heet dit nog steeds FC update dan !?.

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hè hè eindelijk een persoon die durft te zeggen wat en hoe hij over Gijp denkt en van Gijp vindt. Schimmelpenninck behoort gelukkig niet tot die anderen die hun kwalificatie van "bekende Nederlander" willen bereiken en dus met VI meeliften. Sander wees blij dat je niet meer bij VI mag aanschuiven, het niveau is te laag voor je en dit format en dit concept hebben op den duur geen lange houdbaarheidsdatum. Met jou weigert ook een heel groot deel van doordenkend bekend Nederland om bij VI aan tafel te schuiven om b.v. maar met poepen pissen plassen neuken beffen en likken geconfronteerd te worden. Rutte liet zich door Derksen afblaffen, hij had indirect een grote fout gemaakt met zijn aanwezigheid tot gevolg toch zetels verlies. Volgens Gijp lijd jij aan zelfoverschatting, ik denk dat Gijp in dit opzicht zichzelf wegcijfert. Derksen met zijn afschuwelijke pakken is te oud om de huidige samenleving objectief te kunnen beoordelen of beschouwen, hij leeft nog steeds in de herinneringen van de oudheid. Hij kraamt alleen maar oneliners uit en maakt opmerkingen die een puber van 14 jaar eerder op de dag ook al had kunnen bedenken, dus totaal geen toegevoegde informatiewaarde. Genée vindt zichzelf een goede presentator, nou laat Wilfred Nieuwsuur en/of Buitenhof presenteren zou ik zeggen.👍

DaanSmit24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rosa je hebt nog veel te leren meid

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daantje, in elk geval niet van jou, want dan zal ik als een slechte onfatsoenlijke mens verder door het leven gaan. Je hebt in elk geval al 25 kandidaten in je wachtkamer zitten, ha ha.😀

martijn1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Joh als je het niets vindt prima. Maar kijk er dan niet naar en maak je er niet druk over

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat gaan die acteert net alsof zij zo netjes en correct is . Zie haar reacties en je weet wel beter . Ze doet net als wat die Sander doet met bbb kiezers . Nu bij mensen die vi wel leuk vinden . Ik geloof voor de zoveelste keer breekt ze het programma en haar kijkers hier nu af . Wat ik eerder al zei we weten dat nu wel en laat iedereen in hun waarde . Het programma is populair dus heeft het gewoon een groot en breed publiek Neem het allemaal niet zo serieus . Je vindt het leuk of niet

ClemensvanOs17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik kan me wel vinden in de reactie van Rosa. Derksen en zijn rebellenclub hekelen de cancel cultuur en hebben eindelijk een broodnodig weerwoord van iemand die niet aandachtsgeil is, en dan wordt de beste man gecanceld.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Derksen en Gijp zijn echt allang passed stations. Gijp wil eigenlijk alleen maar over voetbal praten en Derksen had nog wat in te brengen toen hij nog verbonden was aan Voetbal International, maar dat is al weet ik veel hoe lang geleden. De inhoud die er was, is allang opgedroogd.

RichardPeters20
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien heeft Sander gelijk wat vd Gijp betreft, maar Sander is af. Hij vindt iedereen die BBB stemt dom. Oftewel de kiezers die het niet met Sander eens zijn, zijn dom. Als je zo naar andere mensen kijkt die je niet eens kent heb je wat mij betreft geen respect voor je medemens en moet je jezelf diep schamen.

ClemensvanOs17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat Sander bedoelt, dat als je ontevreden bent en het vertrouwen in de politiek mist en dan op de BBB stemt, dat niet slim is. Je stemt op een snel groeiende boeren beweging die zich van een retoriek bedient, waar een groep 4 leerling al doorheen kan prikken.

ernesto vos
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die extra inkomsten van de grote agriculture bedrijven om de BBB te promoten zijn natuurlijk altijd welkom. Verder is de show geënt op entertainment en niet op journalistieke inhoud.

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ernestovos, entertainment ok prima en is niks mis mee, journalistiek inhoud (?) weinig zicht- en hoorbaar, alleen maar verdekte polariserende opmerkingen, respectloosheid pur sang, ordinair gedram, inhoudelijk naar een plat niveau gezakt door Gijp, zelfs Jan Boskamp/Hans Kraay zijn integerder dan..........

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

V gijp is misschien van een plat niveau ,maar hij is eerlijk en zegt wat hij vindt. Jij met je hoge niveau (wat je zelf denkt)bent vreselijk nep . Jij kijkt ook op personen neer Een wolf in schaapskleding . De neutrale voetbalkenner uithangen ,en met dit soort dingen poltiek correct . Maar je bent niet neutraal . Wat jij nu vindt van vi is bekend dus wat is je doel . Moet niemand meer kijken ?,moet het van de buis . Waar maak jij je druk om met jouw gedram . Er zijn zoveel programma's wat ik of iemand anders hier niet leuk vind . Maar dan geef je je mening en klaar . Dan kijk je toch niet of laat het verder links liggen . Nee lekker doordrammen hier want rosa heeft altijd gelijk . Maar jij bepaald niet wat mensen leuk of niet leuk moeten vinden

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gstb, wat een epos, te vermoeiend om het te lezen, inhoudsloos, dus Skipped !!! Ga verder met je zure leven en val mij niet lastig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen