Daley Blind speecht in kleedkamer Oranje en wordt in het zonnetje gezet

25 maart 2023, 08:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daley Blind voegde zich vrijdagavond bij de zogeheten Club van 100: de verdediger speelde als invaller zijn honderdste wedstrijd voor het Nederlands elftal. Het zorgde ervoor dat de rampavond van Oranje nog één positief aspect kende voor Blind. Na de 4-0 nederlaag tegen Frankrijk nam hij het woord in de kleedkamer. 

'Of je me mag feliciteren? Ja, natuurlijk", antwoordde Blind voor de camera van de NOS. "Ik zie dat los van het resultaat. Het is iets waar ik ongelooflijk trots op ben. Het team staat voorop en het is een teleurstelling wat we gebracht hebben, maar dat neemt niet weg dat je een individuele prestatie levert. Dat zorgt voor een glimlach op m'n gezicht, maar natuurlijk heb je die nederlaag ook in je achterhoofd."

Lees ookV/d Vaart doet gewaagde voorspelling over Blind; Van Hooijdonk moet lachen

"Ik heb net wat gezegd in de kleedkamer, want het betekent ontzettend veel voor me", vervolgde Blind. "Het zijn ook jongens waar je lang mee optrekt, waar je veel interlands mee hebt gespeeld. Die leven met je mee en begrijpen goed dat het een mooi en bijzonder moment is. Ook door hen meld ik me graag bij Oranje. Het is altijd een eer om me te melden. Als je dat shirt aantrekt, dat is waar je het altijd voor doet."

De stemming in de kleedkamer was bedrukt na de pijnlijke nederlaag. Toch konden de spelers dat gevoel opzijzetten om Blind in het zonnetje te zetten. "Het was een individueel moment. Iedereen begreep dat het even niet over de wedstrijd ging. Dat hadden we afgesloten, de trainer had er al over gesproken. Daarna werd ik even in het zonnetje gezet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen