Wales stunt en geeft Oranje goede voorbeeld tegen Kroatië

25 maart 2023, 22:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kroatië is de EK-kwalificatiereeks begonnen met schlemielig puntverlies tegen Wales. De Kroaten waren de hele wedstrijd heer en meester maar gingen slechts met een 1-0 voorsprong de blessuretijd in. Daarin zorde invaller Nathan Braodhead verrassend voor een even onwaarschijnlijke als onverdiende gelijkmaker. 

Kroatië, later dit jaar in de halve finale van de Nations League de tegenstander van Oranje, trad aan met bekende namen als Luka Modric, Marcelo Brozovic en Ivan Perisic. De ploeg grossierde in balbezit en kansen, maar alleen Andrej Kramaric vond het net. Hij scoorde na een klein half uur de 1-0. 

Wales, zonder de na het WK gestopte Gareth Bale, stelde daar lange tijd weinig tegenover. De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic gunde Modric kort voor tijd een publiekswissel, maar zonder de 37-jarige middenvelder van Real Madrid kreeg het alsnog het deksel op de neus. 

Een lange inworp werd in blessuretijd verlengd naar de tweede paal. Daar stond Broadhead, spelend op het derde Engelse niveau bij Ipswich Town, klaar om de gelijkmaker achter doelman Dominik Livakovic te werken. 

In dezelfde groep D won Turkije eerder op de zaterdag het uitduel met Armenië met 1-2. Mede door een treffer van Feyenoorder Orkun Kökçü maakten de Turken een achterstand ongedaan. Aanstaande dinsdag staan Turkije en Kroatië in Bursa tegenover elkaar. 

Lees ook: Turkije mede dankzij Orkun Kökçü nipt de sterkste in beladen duel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen