Groep G: Roemenië thuis langs Wit-Rusland

7 oktober 2006, 21:12

In dezelfde kwalificatiegroep als Nederland boekte Roemenië zaterdag haar tweede zege. In eigen land waren de Roemenen met 3-1 te sterk voor Wit-Rusland, dat vorige maand ook niet opgewassen was tegen het Nederlands elftal. 

Roemenië speelde tegen de Wit-Russen al snel een gewonnen wedstrijd. Binnen tien minuten zorgden Adrian Mutu en Ciprian Marica voor een comfortabele 2-0 voorsprong. Sergey Kornilenko deed vervolgens nog wel iets terug namens Wit-Rusland, maar diep in de tweede helft besliste Dorin Goian de wedstrijd (3-1).

Ook Slovenië, een outsider in de groep, pakte drie punten. De ploeg, in 2002 nog aanwezig op het WK, won in eigen land met 2-0 van Luxemburg. Milivoje Novakovic en Robert Koren maakten, nog voor rust, de Sloveense doelpunten.

Nederland en Roemenië voeren momenteel de stand in groep G aan, met zeven punten uit drie wedstrijden. Bulgarije staat derde, met twee punten minder. Slovenië heeft de vierde plaats in handen, met drie punten uit twee duels. Albanië, Wit-Rusland en Luxemburg lijken nu al kansloos voor EK-kwalificatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen