Groep G: Slovenië onderuit bij Wit-Rusland

Ger
11 oktober 2006, 20:04

Slovenië heeft een dure nederlaag geleden in de EK-kwalificatiegroep van het Nederlands elftal. Door een nederlaag in het uitduel met Wit-Rusland (4-2) is de ploeg voorlopig afgehaakt in de strijd om de eerste twee plaatsen.

Bij rust stonden de Slovenen nog op een 1-2-voorsprong door doelpunten van Bostjan Cesar en Klemen Lavric. Denis Kovba had Wit-Rusland aan de leiding gebracht. Na de pauze eiste de Wit-Rus Sergej Kornilenko de hoofdrol voor zich op. Hij scoorde zowel in de 52e als 60e minuut. Kort voor tijd maakte Vladimir Korithko het vierde doelpunt.

Door de overwinning is Wit-Rusland Slovenië op de ranglijst gepasseerd. Wit-Rusland heeft vier punten uit vier wedstrijden, Slovenië drie uit drie.

Bulgarije heeft woensdag in dezelfde groep geen indruk gemaakt. Het uitduel tegen Luxemburg leverde een magere zege op: 1-0. Oranje won in september eveneens met 1-0 in Luxemburg.

Aleksander Tuncev maakte na 26 minuten het enige doelpunt voor de Bulgaren. Het elftal van bondscoach Hristo Stoitchkov is na vier wedstrijden nog ongeslagen. Bulgarije heeft acht punten. Roemenië, dat woensdag niet in actie kwam, staat na drie duels op zeven punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen