Vennegoor: "Celtic-PSV in CL zou mooi zijn"

26 oktober 2006, 11:00

Twee maanden na zijn vertrek bij PSV keerde Jan Vennegoor of Hesselink woensdag weer even terug in Eindhoven. In de rust van het duel tussen PSV en Sparta nam hij afscheid van de Eindhovense fans. FCUpdate.nl kwam de spits tegen in de catacomben van het stadion en sprak met hem over Celtic, het nieuwe PSV en de blessure waarmee hij momenteel kampt. "Over een week kan ik de training alweer hervatten", was het goede nieuws van Lange Jan.

Het was me het feestje wel, woensdagavond in Eindhoven. Het publiek nam afscheid van drie voormalig spelers en bovendien walste PSV met 7-0 over Sparta heen. Eén van de drie spelers die afscheid nam was Jan Vennegoor of Hesselink. De spits was danig onder de indruk van het spel van het nieuwe PSV. De Eindhovense club kan het dus blijkbaar ook zonder Jan Vennegoor of Hesselink. "Oh, maar dat wist ik al wel langer hoor", lacht de aanvaller.

{image[246441][right-half][]}"Ik heb hier een prachtige tijd gehad, ik ben heel dankbaar voor de vijf mooie jaren in Eindhoven", zegt hij. "Maargoed, nu is de tijd gekomen dat ik mijn eigen ding ga doen en PSV ook. Dat ze ook zonder mij kunnen, is logisch. PSV is een club die altijd goede, nieuwe spelers haalt. Ook nu. Ze presteren erg goed. Tegen Sparta vond ik ze erg goed spelen, ik heb er van genoten. De uitslag had zelfs nog iets hoger uit kunnen vallen."

Ook in de Champions League presteert PSV uitstekend. Na twee zeges en een gelijkspel staat de ploeg op de drempel van de tweede ronde. "Knap hoor", zegt Vennegoor of Hesselink over de prestaties van de Eindhovense ploeg. "Ik heb de wedstrijden niet op televisie kunnen zien, maar als je twee zware uitwedstrijden wint doe je het gewoon goed. Erg mooi om te zien dat ze zo goed voor de dag komen."

Aangezien ook Celtic op weg lijkt naar de tweede ronde, behoort een confrontatie tussen beide ploegen tot de mogelijkheden. PSV-Celtic in de tweede ronde? "Nou, liever in de finale", lacht hij. "Zonder gekheid: een wedstrijd tussen Celtic en PSV in de kwartfinale of halve finale zou heel mooi zijn. We staan er allebei goed voor, dus wie weet."

Met zes punten uit drie duels heeft Celtic nog minimaal één zege nodig om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. Tijdens het volgende duel, woensdag 1 november tegen Benfica, is Lange Jan vermoedelijk nog niet van de partij. Hij kampt nog met een enkelblessure, maar is op de weg terug. "Over een week ben ik hopelijk weer fit. Het is een vergelijkbare blessure als een paar weken geleden, maar nu aan mijn linkerenkel. Maargoed, het is niet ernstig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen