Seedorf blijft dromen van Oranje

6 november 2006, 23:41

Clarence Seedorf is niet van plan om te bedanken voor het Nederlands elftal. Dat liet de middenvelder van AC Milan maandag weten in het RTL7-programma Voetbal Insite. De oud-Ajacied droomt nog altijd van een terugkeer in Oranje. "Het doet pijn dat mensen me nog altijd beoordelen op fouten die ik gemaakt heb toen ik 20 of 21 jaar was", aldus de openhartige middenvelder.

De 30-jarige Seedorf hoopte tijdens zijn televisieoptreden af te rekenen met zijn verleden. Hij wordt al jarenlang gezien als een arrogant persoon. Dat is niet terecht, vindt Seedorf. "Ik snap wel dat mensen zo denken. Maargoed, je moet niet vergeten dat ik altijd erg jong was. Ik heb fouten gemaakt, maar daarvan heb ik geleerd."

"Het doet nog altijd pijn als ik niet bij de selectie van het Nederlands elftal zit", gaat hij verder. "Als er interlands zijn, trainen we bij AC Milan met een groepje van vier of vijf mensen. Natuurlijk is dat niet leuk. Of ik bedank voor Oranje? Nee, dat niet. Ik heb dromen als voetballer. Eén van mijn dromen is om ooit met Oranje tijdens een groot toernooi mee te doen om te prijzen."

Bondscoach Van Basten heeft Seedorf tot op heden consequent over het hoofd gezien. Dat is jammer, vindt Seedorf. "Ik heb hem wel een aantal keer gesproken. Wat hij toen zei? Ach, eigenlijk dezelfde dingen als in de media. Dat hij de voorkeur geeft aan andere spelers. Ik geef niet op. Ik zie het als een uitdaging om te slagen onder Van Basten. Ik zoek altijd naar uitdagingen."

Mocht zijn flirt met Oranje niets opleveren, heeft Seedorf nog een andere droom: de Olympische Spelen van 2010. "Het lijkt me heel mooi om dat toernooi mee te maken", liet hij weten. Dat toernooi is eigenlijk voor Jong Oranje, maar bondscoach Foppe de Haan mag drie dispensatiespelers meenemen. Eerder solliciteerde ook Ruud van Nistelrooy al openlijk naar één van deze drie plaatsen. "Het wordt druk, ik krijg er nog slapeloze nachten van", lachte De Haan in hetzelfde programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen