CL-preview: Barcelona kijkt jaloers naar PSV

22 november 2006, 13:05

Niet alleen nationaal, maar ook internationaal maakt PSV uitstekende tijden door. De ploeg is, met nog twee duels te gaan, al zeker van een plaats in de tweede ronde van de Champions League. In Barcelona zal men ongetwijfeld met jaloezie naar de luxe-positie van de Eindhovenaren kijken. De Catalaanse titelhouder verkeert immers op de rand van de afgrond. 

Toen Barcelona en Chelsea in dezelfde groep ingedeeld werden, was iedereen het er over eens: deze teams zouden Groep A overleven, ten koste van Werder Bremen en Levski Sofia. De Duitsers weigeren zich echter neer te leggen bij deze rolverdeling. Mede dankzij het feit dat Barcelona slechts één punt pakte in de tweeluik met Chelsea, staan niet de Catalanen maar Werder Bremen momenteel tweede. De Duitsers hebben twee punten meer dan Barcelona.

{image[247565][right-half][]}Vanavond is het uitgangspunt voor Barcelona simpel: de ploeg móet winnen van Levski Sofia. Doet de ploeg dat niet, dan dreigt uitschakeling. In dat geval kan Chelsea de Spaanse club immers een hak zetten door te verliezen van Werder. Gezien de rivaliteit tussen Barça en Chelsea zullen de mannen van Jose Mourinho dit, waar mogelijk, zeker niet nalaten. Wint Barcelona echter in Sofia, dan houdt de ploeg de situatie in eigen hand. Winst in de laatste wedstrijd tegen Werder, is voor Barcelona dan hoe dan ook voldoende voor een plaats in de tweede ronde.

Overigens is ook Chelsea nog niet zeker van een plaats in de tweede ronde. De ploeg heeft nog minimaal één punt nodig. Halen de Britten dan punt vanavond niet, dan moet dat gebeuren in de laatste groepswedstrijd tegen Sofia.

{image[247490][left-half][]}In Groep B draait alles vanavond om de wedstrijd in Italië tussen Inter en Sporting Lissabon. Wint Inter, dan gaan de Italianen samen met het reeds gekwalificeerde Bayern München naar de achtste finale. Wint Inter niet, dan wordt de boel pas op de laatste speeldag beslist. Inter moet het in het sleutelduel tegen Sporting stellen zonder spits Julio Cruz. De Argentijn, die deze Champions League de gehele productie van Inter (drie goals) voor zijn rekening nam, is geveld door een knieblessure. De doelpunten moeten nu dus komen van Adriano, Zlatan of Hernan Crespo.

Overigens knokt Spartak Moskou vanavond voor haar laatste kans om deelname aan het UEFA Cup-toernooi af te dwingen. De ploeg moet hiervoor winnen van Bayern München. Als Sporting vanavond dan níet wint van Inter, heeft Spartak aan een zege op de laatste speeldag tegen de Portugezen voldoende om de UEFA Cup te bereiken.

Groep C is misschien wel de minst spannende groep van de Champions League. Liverpool en PSV deelden op de eerste speeldag de punten, waarna beide teams drie zeges op rij boekten. Het gevolg: zowel Liverpool als PSV is met tien punten uit vier duels zeker van een plaats in de tweede ronde. Vanavond op Anfield Road mogen beide ploegen in een onderling gevecht bepalen wie de koppositie in de groep overneemt. Een gelijkspel van 1-1, 2-2 of 3-3 is voor PSV al voldoende om de eerste positie over te nemen, een overwinning vanzelfsprekend ook.

In Frankrijk mogen Bordeaux en Galatasaray uitvechten wie zich plaatst voor de UEFA Cup. Beide teams hebben slechts één punt, veroverd door een gelijkspel (0-0) in Turkije. Als het duel tussen Bordeaux en Galatasaray vanavond een winnaar oplevert, dan is die ploeg zeker van een plaats in de UEFA Cup. Eindigt de wedstrijd in een gelijkspel, dan houden beide teams tot de laatste speeldag kans op Europese overwintering.

{image[247917][left-half][]}In Groep D is Valencia als enige ploeg al zeker van een plaats bij de laatste zestien. De Spanjaarden voetbalden zich in veilige haven door drie weken geleden een punt te pakken bij Shakhtar Donetsk (2-2). AS Roma kan zich vanavond eveneens verzekeren van een vervolg in de Champions League. De Italianen, die op de vorige speeldag in eigen stadion niet verder kwamen dan 1-1 tegen Olympiakos, hebben hiervoor aan een puntje genoeg in de thuiswedstrijd tegen Donetsk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen