Pienaar denkt aan stoppen

Koen Freriks
8 december 2006, 20:55

Voormalig Ajax-speler Steven Pienaar heeft het zwaar. De Zuid-Afrikaan verloor in zeer korte tijd een neef en zijn beste vriend. Bij zijn club Borussia Dortmund heeft hij niemand om mee te praten en nu overweegt hij om vroegtijdig te stoppen met profvoetbal.

In het gratis dagblad METRO zegt hij: "Mijn neefje Desmond en mijn beste vriend 'Poppi' zijn in een zeer korte tijd achter elkaar overleden. Ik heb het daarom ook moeilijk in Dortmund en heb niemand om mee te praten."

De 24-jarige Pienaar gaat terug naar zijn tijd bij Ajax: "Ik wilde eigenlijk helemaal niet weg bij Ajax. Ajax was en is mijn tweede huis. Ondanks dat ik nu hier in Dortmund zit, wil ik ooit nog eens in de Amsterdam ArenA voetballen. Ik ben weggegaan omdat Ajax eerst niet wilde verlengen en later plotseling wel. Maar ze konden niet aan mijn voorwaarden voldoen."

De middenvelder denkt erover na om eventueel nu al zijn schoenen aan de wilgen te hangen: "Natuurlijk is het mooi dat Zuid-Afrika het WK in 2010 mag organiseren. Iedereen leeft er ontzettend naar toe. Ik mis alleen mijn familie en overweeg in 2008 te stoppen. Dan ben ik 26, maar ik ben al sinds mijn twaalfde weg bij mijn familie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen