Duidelijke waarschuwing voor Ajax: "Niet in meegaan"

2 november 2021, 18:52

Ajax is deze week in de ban van het tweede Champions League-duel tegen Borussia Dortmund. De voorpret is extra groot door de eerste ontmoeting, waarin de Amsterdammers een klinkende 4-0 zege boekten. Ook Steven Pienaar, oud-speler van beide clubs, genoot van dat duel, al waarschuwt hij Ajax wel voor de return.

Pienaar, tegenwoordig trainer van Ajax Onder 18, ging op het clubkanaal onder meer in op de vorige ontmoeting. "Zo'n complete wedstrijd heb ik nog nooit meegemaakt. Alles klopte: het spel, de samenwerking onderling, het tempo van aanvallen, de afwerking. Ik heb echt genoten. Niet alleen van het spel, ook van het publiek. De atmosfeer in het stadion was geweldig. Dan merk je ook hoe belangrijk de supporters zijn. Met zo'n sfeer heb je echt een twaalfde man achter je."

Precies dat is echter wel de reden dat Pienaar, die zelf één jaar voor Dortmund speelde, verwacht dat de return nog wel eens lastig kan worden. "De supporters daar zijn ook echt een twaalfde man. Ik denk dat zij ook op revanche uit zijn, dat ze er alles aan zullen doen om Ajax onder druk te zetten. Het publiek zal ook meespelen, er alles aan doen om de scheidsrechter aan hun kant te krijgen. Ik denk dat de jongens er klaar voor zijn, maar ze moeten niet meegaan in de sfeer. Als je gewoon discipline houdt als team en niet meegesleept wordt in hun spelletje, heeft Ajax grote kans om ook daar punten te pakken."

Hoewel Pienaar zelf bij beide ploegen een verleden heeft, is zijn voorkeur duidelijk. "Ik juich altijd voor Ajax. Dortmund is een club die altijd in mijn hart zal blijven, maar Ajax is gewoon mijn thuis. Daar ben ik begonnen: eerst bij Ajax Cape Town (in Zuid-Afrika, red.) en daarna hier. Ik heb hier vijf mooie jaren gehad en krijg nu weer de kans om mezelf door te ontwikkelen als trainer."

De tweede ontmoeting tussen Dortmund en Ajax staat woensdagavond om 21:00 uur op het programma. Pienaar zal zelf niet in het stadion aanwezig zijn; hij heeft eerder op de dag al de leiding over Ajax Onder 18 in het Youth League-duel tussen beide clubs. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen