PSV loot Arsenal in Champions League

Ger
15 december 2006, 12:12

PSV neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen Arsenal. De Eindhovenaren, die in de groepsfase Liverpool moesten voorlaten, beginnen in februari met een thuiswedstrijd.

In de Champions League stond PSV twee keer eerder tegenover Arsenal. De Brabantse ploeg won nooit van de club uit Londen. De vier wedstrijden in de groepsfase leverden twee nederlagen en twee remises op.

Bij Arsenal staat de Nederlander Robin van Persie onder contract. De club bezet op dit moment de derde plaats op de ranglijst van de Engelse competitie. Arsenal eindigde als eerste in de groepsronde. De formatie bleef Porto, CSKA Moskou en Hamburger SV voor.

Titelverdediger FC Barcelona treft bij de laatste zestien Liverpool. Daarmee staan de laatste twee winnaars van de Europese topcompetitie tegenover elkaar. Liverpool versloeg in 2005 in een bizarre eindstrijd AC Milan, terwijl Barça afgelopen zomer te sterk was voor Arsenal. Bij de Catalanen staat Giovanni van Bronckhorst onder contract, Liverpool legde afgelopen zomer Dirk Kuyt vast.

Een andere interessante confrontatie is Real Madrid - Bayern München. Ook deze wedstrijd kent volop Nederlandse inbreng; Ruud van Nistelrooy mag het opnemen tegen Roy Makaay en Mark van Bommel. Opvallend genoeg zijn alledrie om verschillende redenen uit beeld geraakt bij het Nederlands elftal.

Voor Chelsea-manager Jose Mourinho kwam in Nyon een oude bekende uit de koker rollen. De Engelse kampioen werd gekoppeld aan FC Porto, de oude club van de Portugese oefenmeester. Met Porto veroverde Mourinho in 2004 verrassend de titel in de Champions League.

Clarence Seedorf en AC Milan stuiten op Celtic, de Schotse werkgever van Jan Vennegoor of Hesselink en Evander Sno. Edwin van der Sar en Manchester United ontmoeten Lille, Olympique Lyon moet het opnemen tegen AS Roma en Internazionale treft Valencia.

Een overzicht van de volledige loting (duels op 20/21 februari en 6/7 maart):

FC Porto (Por) - Chelsea (Eng)

Celtic (Sch) - AC Milan (Ita) 

PSV (NED) - Arsenal (Eng) 

Lille (Fra) - Manchester United (Eng) 

AS Roma (Ita) - Olympique Lyon (Fra)

FC Barcelona (Spa) - Liverpool (Eng)

Real Madrid (Spa) - Bayern München (Dui)

Internazionale (Ita) - Valencia (Spa)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen