Ronald en Erwin Koeman tevreden met remise

Ger
26 december 2006, 15:26

Uiteindelijk konden alle aanwezigen in De Kuip wel leven met de uitslag van de wedstrijd Feyenoord - PSV. Een vermakelijk duel leverde uiteindelijk geen winnaar op: 1-1. Volgens beide trainers - de broers Ronald en Erwin Koeman - een juiste afspiegeling van verhoudingen in het veld. "En als we dan ergens punten moeten verspelen, dan maar hier", grapte de Ronald na afloop.

Het was voor PSV al bijna twee maanden geleden dat voor het laatst puntenverlies werd geleden in de eredivisie. Op 1 oktober kwam de ploeg uit bij Heerenveen ook niet tot winst, toen bleef het 0-0. Voor de stand op de ranglijst maakt het gelijkspel tegen Feyenoord echter niet veel uit. PSV is en blijft de onbetwiste nummer één van Nederland. Met één wedstrijd meer in de benen heeft PSV op AZ een voorsprong van tien punten en op Ajax staan de Eindhovenaren twaalf punten voor. 

Waar PSV dus wel kon leven met het gelijkspel, was het duel voor Feyenoord vooral een bevestiging van eigen kunnen. Erwin Koeman: "Misschien hebben we wel meer in huis, dan we soms zelf denken. Al is het ook kenmerkend voor dit Feyenoord dat we het dit weekeinde waarschijnlijk weer erg moeilijk hebben met Excelsior."

De twee trainers waren na afloop opmerkelijk eensgezind. In de eerste helft was PSV de beste ploeg, daarna nam Feyenoord het initiatief over, vonden ze beiden. Ronald Koeman: "Een mooi voorbeeld daarvan was het duel tussen Royston Drenthe en Ibrahim Afellay. Voor de pauze liep Drenthe voornamelijk achter Afellay aan. Na de pauze was het precies andersom."

Drenthe speelde na de pauze opvallend. Hij was constant dreigend en maakte het de Eindhovense defensie met enkele rushes lastig. Het mooiste moment had de jonge linksback (19) echter al voor de pauze. Met een uitgekiende trap legde hij in de 38e minuut de bal panklaar op het hoofd van Angelos Charisteas. De Griekse spits - die een goede wedstrijd speelde - kopte vervolgens de 1-1 achter doelman Gomes.

Direct na de openingstreffer had Arouna Koné het duel moeten beslissen. De Ivoriaan miste echter vrij voor Timmer. "Normaal gesproken was de wedstrijd op dat moment gespeeld geweest", wist Ronald Koeman.

De gelijkmaker inspireerde Feyenoord om vol overtuiging op zoek te gaan naar het winnende doelpunt. Zover kwam het uiteindelijk niet. Charisteas was dichtbij een treffer en ook een van richting veranderde voorzet van Stein Huysegems trof bijna doel. Een coproductie van Gomes (redding) en Salcido (omhaal op de lijn) voorkwam een Rotterdamse voorsprong.

"Ik kan goed leven met dit gelijke spel", aldus Erwin Koeman. Zijn broer was het met hem eens. "Zeker gezien de tweede helft. Want daarin maakte Feyenoord de meeste aanspraak op de zege."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen