Vertonghen verdient plaats bij Rode Duivels

Ger
16 mei 2007, 15:26

Jan Vertonghen heeft van bondscoach René Vandereycken zijn eerste uitnodiging ontvangen voor de Belgische nationale ploeg. De Ajacied speelt dit seizoen op huurbasis voor RKC Waalwijk en wist daar een goede indruk achter te laten. Niet zelden ontpopte de fysiek sterke middenvelder zich tot de beste speler van het veld.

Zijn goede prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven in België. En dus kan de jongeling, die zijn opleiding bij Germinal Beerschot Antwerpen en Ajax genoot, zich opmaken voor zijn debuut in het shirt van de Rode Duivels. België speelt op zaterdag 2 juni de kwalificatiewedstrijd tegen Portugal, op woensdag 6 juni staat de uitwedstrijd tegen Finland op het programma. De ploeg van bondscoach Vandereycken staat er in groep A niet florissant voor en zal naar alle waarschijnlijkheid het EK 2008 mislopen.

Overigens is Vertonghen niet de enige Belgische speler uit de Eredivisie die zich bij de Belgische ploeg mag voegen. Ook Moussa Dembele, Maarten Martens (AZ), Tom de Mul, Thomas Vermaelen (Ajax), Timmy Simons (PSV) en Brian Vandenbussche (SC Heerenveen) werden door de Belgische bondscoach opgeroepen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen