Geblesseerde Kreek zet punt achter loopbaan

6 december 2005, 15:03

Michel Kreek stopt per direct met voetballen. De verdediger van Willem II liep afgelopen weekend tegen NEC een blessure op en acht zichzelf fysiek niet meer in staat om op het hoogste niveau te voetballen. "Dit is de zoveelste spierblessure in een kort tijdsbestek. Er zit helaas een onoverbrugbaar verschil tussen wat mijn lichaam kan en wat mijn geest wil", schrijft hij op de website van de Tricolores.

"Blijkbaar ben ik fysiek gezien niet meer in staat om op topniveau mijn beroep uit te kunnen oefenen", stelt Kreek teleurgesteld vast. "Omdat we met Willem II in zwaar weer verkeren en ik daar op zowel de korte als de middellange termijn geen verandering in kan brengen, lijkt het me verstandig en ook fair mijn contract met ingang van vandaag in te leveren. De timing is uiteraard niet ideaal, maar mijn lichaam staat mij geen andere keuze toe", aldus de 34-jarige verdediger.

Kreek speelde in zijn loopbaan voor Ajax, Padova, Perugia, Vitesse, AEK Athene en Willem II. De verdediger kwam één maal in actie voor het Nederlands elftal. In het het 0-1 verloren duel met Portugal, op 22 februari 1995, maakte hij zijn enige speelminuten voor Oranje. Kreek debuteerde in 1989 in het betaald voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen