Alleen Gerd Müller was beter dan Makaay

29 juni 2007, 10:30   Bijgewerkt: 29 juni 2007, 10:49

Bij Bayern München zal men, als de nieuwe spitsen Luca Toni en Miroslav Klose niet aan de verwachtingen voldoen, nog wel eens met enige weemoed terugdenken aan Roy Makaay. Voetballend ontbrak er wellicht soms wel wat aan, maar met zijn dodelijke effectiviteit heeft das Phantom zich de geschiedenisboeken in geschoten.

Makaay kwam in de zomer van 2003 van Deportivo la Coruña naar München. De spits had het seizoen daarvoor nadrukkelijk zijn visitekaartje afgegeven, door in twee Champions League-duels tegen Bayern liefst vier keer te scoren. Met name zijn optreden in de uitwedstrijd in München, waarin hij met drie goals Depor hoogstpersoonlijk langs Bayern loodste (2-3), maakte veel indruk. 

Met dit gemiddelde staat Makaay op twee op de lijst van meest trefzekere spitsen in de rijke historie van de club. Spelers als Elber, Rummenigge en Wohlfarth konden niet tippen aan dit gemiddelde. Alleen Gerd Müller, die wereldberoemde Bomber, presteerde beter, met een fenomenaal gemiddelde van 0,85 doelpunt per wedstrijd. Maar om achter Müller de op één na beste spits van Bayern München ooit te zijn, dat is toch iets waar Makaay trots op mag zijn. En Feyenoord? Dat rekent zich rijk, wetende dat Makaay sinds het seizoen '99/'00 nooit minder dan zestien doelpunten per seizoen maakte. En dat was in de Primera Division en de Bundesliga, aanmerkelijk sterkere competities dan de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen