Amoah in winterstop naar Borussia Dortmund

8 december 2005, 16:13

Matthew Amoah verruilt Vitesse in de winterstop voor Borussia Dortmund. De 25-jarige Ghanees had in Arnhem nog een contract tot het eind van het seizoen. Bij Dortmund wordt Amoah herenigd met Bert van Marwijk. In het seizoen 1999/2000 speelde Amoah al onder Van Marwijk bij Fortuna Sittard. Amoah is na Ebi Smolarek, Cedric van der Gun en Dennis Gentenaar al de vierde speler uit de Nederlandse competitie die naar Dortmund vertrekt.

Amoah staat al sinds de zomer van 1998 onder contract in Arnhem en speelde alleen in 1999 op huurbasis bij Fortuna Sittard. In het seizoen 2000/2001 brak de Ghanees door in Arnhem, door in 33 competitiewedstrijden elf keer te scoren. De seizoenen daarna presteerde Amoah wisselvallig. Er waren seizoenen dat hij amper scoorde, maar in 2003 en 2005 was hij met respectievelijk vijftien en dertien competitietreffers bijzonder trefzeker. Ook dit seizoen weet Amoah het net gemakkelijk te vinden. De international scoorde dit seizoen al zeven doelpunten voor de ploeg van Edward Sturing.

In Dortmund moet Amoah de personele problemen van trainer Bert van Marwijk enigszins oplossen. Van Marwijk kan al geruime tijd geen beroep doen op spitsen Jan Koller en Cedric van der Gun, terwijl ook Lars Ricken enige tijd geleden uitviel met een zware knieblessure. Bij Dortmund moet Amoah een aanvalskoppel gaan vormen met voormalig Feyenoorder Ebi Smolarek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen