UEFA stelt Essien in staat van beschuldiging

8 december 2005, 19:37

De Europese voetbalbond heeft Chelsea-middenvelder Michael Essienin staat van beschuldiging gesteld wegens een overtreding die hij dinsdag beging op Dietmar Hamann van Liverpool. De tuchtcommissie beslist volgende week donderdag over de straf.

De Ghanese international werd dinsdag niet bestraft voor een harde tackle op de benen van Hamann, die na afloop zei te hebben gevreesd voor een beenbreuk. Volgens Hamann was het de ergste tackle die hij ooit moest incasseren. Verwacht wordt dat Essien op basis van de televisiebeelden alsnog een schorsing aan zijn broek zal krijgen. In dat geval zal de Ghanees in ieder geval niet inzetbaar zijn in de achtste finale. In de achtste finale zal Chelsea, dat in haar groep als tweede eindigde als Liverpool, sowieso stuiten op één van de acht poulewinnaars. 

Aangezien Liverpool en Arsenal uit hetzelfde land afkomstig zijn, kan Chelsea loten tegen één van de volgende zes ploegen: Barcelona, Juventus, AC Milan, Inter Milaan, Villarreal en Olympique Lyon. De ploeg van Jose Mourinho kan dus aan de bak in de volgende ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen