Koeman: "We houden de concurrentiestrijd aardig vol"

Ger
11 december 2005, 16:41

Met een 1-0-overwinning op PSV heeft Feyenoord zondagmiddag de competitie weer spannend gemaakt. Na vijftien duels staat de Rotterdammse club met PSV en AZ op 35 punten aan kop in de eredivisie. Na het desastreus verlopen vorige seizoen van Feyenoord, onder trainer Ruud Gullit, is Erwin Koeman erin geslaagd het geloof in eigen kunnen terug te laten keren in Rotterdam. 

"We hebben een sterke selectie", vindt Koeman. "Maar dan moet iedereen wel het uiterste van zichzelf vergen. We hebben echter nog veel te doen. Deze overwinning en de stand op de ranglijst geven echter een positief gevoel. Op dit moment houden we de concurrentiestrijd aardig vol. Ik weet ook dat de competitie nog een half jaar duurt. En om kampioen te worden, moet je het een heel jaar volhouden. Volgende week staat de wedstrijd tegen ADO op het programma. Dat is natuurlijk weer een heel ander duel." 

In de topper tegen PSV startte Feyenoord - dat bij een nederlaag op zes punten achterstand van de Eindhovenaren was gekomen - furieus. Na het eerste kwartier, waarin Kuyt met een frommelgoal de 1-0 maakte, nam PSV het initiatief over. De Eindhovenaren waren tot de rust de bovenliggende partij, maar wisten dat niet in goals om te zetten. "Ik vond dat PSV in die periode eigenlijk wel een goal verdiende", zei Koeman na afloop.

Hiddink was het eens met zijn voormalige assistent: "Na de 1-0 hadden we het duel aardig onder controle. We hebben de kansen die we kregen niet kunnen verzilveren. Dat was cruciaal. Ik denk dat iedereen heeft kunnen genieten van dit duel, dat niet groots was, maar wel erg spannend. Tegen zo'n resultaat loop je een keer aan. Ik denk niet dat de zware wedstrijd van dinsdag tegen Fenerbahçe (Champions League) invloed heeft gehad op het resultaat. Het zat 'm vooral in het net niet kunnen scoren." 

Echt spannend werd de wedstrijd pas na rust. Zowel Feyenoord als PSV speelde met de wil om te winnen. Nadat Hiddink was afgestapt van zijn conservatieve 4-4-2-opstelling en Timmy Simons naar de kant haalde ten faveure van aanvaller Robert kreeg Feyenoord alle kansen om het duel definitief te beslissen. Vooral Kuyt was in de 66e minuut dicht bij een treffer toen hij zich prima vrij speelde. Zijn inzet werd echter gestuit door keeper Gomes.

Koeman: "We hadden het eerder moeten afmaken. Daardoor werden we in de slotfase nog twee of drie keer geconfronteerd met hachelijke momenten voor onze goal. We zijn echter de hele wedstrijd blijven voetballen en durfden één op één te spelen. Dat is een compliment waard." Door de overwinning van Feyenoord ligt de race om het kampioenschap helemaal open. AZ is voorlopig de lachende derde; de Alkmaarders zijn in ieder geval één week koploper in de eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen