Spelers Heerenveen koesteren Europees succes

Ger
15 december 2005, 09:00

Op de valreep wist SC Heerenveen zich woensdagavond te plaatsen voor de derde ronde van de UEFA Cup. De Friese ploeg won de laatste thuiswedstrijd in groep F van Levski Sofia dankzij een goal in blessuretijd (2-1). Doelman Brian Vandenbussche en verdediger Michel Breuer reageren uitgelaten tegenover FCUpdate.nl. "Gezien het aantal kansen is de overwinning volledig terecht."

"Het was te verwachten dat wij de wedstrijd gingen bepalen", vertelt Breuer. "Zij waren al door en wij moesten nog een goed resultaat boeken. Toen de goal uitbleef, namen we meer risico en dat ging soms ten koste van de organisatie. De ploeg ging meer uit elkaar lopen. Levski maakte daar op een heel vervelend moment gebruik van. Daarna scoorden we gelijk de 1-1 en dat was ideaal. Toen konden we weer gewoon verder gaan."

Volgens Vandenbussche was de treffer van de Bulgaren onhoudbaar. "Ik kon niet echt een hoek afschermen doordat hij via de as doorkwam", stelt de Belgische sluitpost. "Helaas trapte hij de bal binnen maar gelukkig deed Georgios Samaras twee minuten later hetzelfde. En dan komt uiteindelijk nog de 2-1 via André Hanssen. Hij krijgt niet veel speeltijd, maar nu is hij van grote waarde geweest. Dankzij hem ontvangen we een mooie premie en gaan we door naar de volgende ronde."

Voor Vandenbussche kent het seizoen een opmerkelijk verloop. Hij begon als bankzitter, maar door een blessure van eerste keus Boy Waterman heeft de Belg bij toeval zijn plek onder de lat weer terug. "Zo werkt dat nu eenmaal", is zijn reactie. "Op de trainingen ben ik echt in vorm, daar pak ik alle ballen. Tijdens de wedstrijden moet dat nog een beetje meer naar voren komen. Ik werk er keihard aan om weer op mijn oude niveau te komen. Vandaag heb ik niet zoveel te doen gehad, maar ik ben vooral blij dat we gewonnen hebben."

In de volgende ronde van de UEFA Cup had Vandenbussche graag Club Brugge getroffen. "Ik heb tien jaar in de jeugd van Club Brugge gespeeld. Het lukte me net niet om het eerste team te halen, maar ik zou ze nu graag willen laten zien wat ik waard ben. Jammer genoeg kunnen we ze vooralsnog niet loten. Als afvaller in de Champions League treffen ze een ploeg die als tweede is geëindigd in de poule. Wij zijn een nummer drie, dus dan moeten we nog minimaal een ronde geduld hebben."

Vandenbussche besluit: "Vorig jaar hadden we een beetje pech met Newcastle United. Dat is echt een topploeg. Hopelijk treffen we deze keer een iets minder sterk team. Als het maar wel een ploeg is met een aansprekende naam. Die Oost-Europese clubs heb ik nu wel gezien. Ik zie het niet zitten om naar Sint Petersburg te trekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen