Blatter haalt uit naar Chelsea en Liverpool

19 december 2005, 17:10

Als het aan FIFA-president Joseph Blatter ligt, wordt het aantal buitenlanders per team beperkt. De Zwitser ergert zich groen en geel aan teams waarin slechts één of twee spelers uit het betreffende land spelen. "Chelsea is een voorbeeld hoe het níet moet", legt de voorzitter van de wereldvoetbalbond uit. 

Blatter is een voorstander van het plan om het aantal buitenlanders per team te beperken. "Als clubs maximaal vijf buitenlanders op mogen stellen, moet iedereen aandacht besteden aan de jeugdopleiding", zegt Blatter. "Als Chelsea maar vijf buitenlandse spelers op mag stellen, kan iemand als Roman Abramovich niet zomaar allerlei buitenlandse sterren kopen. Op dit moment is Chelsea een voorbeeld van hoe het niet moet."

Ook Liverpool en Bayern München krijgen van Blatter een veeg uit de pan. "Bij deze club staan slechts één of twee spelers uit respectievelijk Engeland en Duitsland in de basis. Dat is voor de sport een heel slechte zaak. Het is voor fans belangrijk om zich te identificeren met de ploeg en met de spelers. Het nationale gevoel speelt hierbij een grote rol."

Toch beseft Blatter niet hij, hoe graag hij het ook zou willen, deze reglementen niet kan veranderen. "De FIFA kan geen regels opstellen voor wat betreft het aantal buitenlanders per club. Dat moeten de nationale bonden zelf doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen