AZ blijft kijken naar eerste plaats

29 oktober 2007, 08:38   Bijgewerkt: 29 oktober 2007, 13:39

Na een serie van vijf wedstrijden waarin slechts twee punten gepakt werden, heeft AZ eindelijk weer eens een overwinning geboekt. De uitwedstrijd tegen NAC Breda werd zondag met 2-3 gewonnen. Ondanks deze overwinning blijft de achterstand op koploper PSV enorm, maar volgens de Alkmaarders is er nog niets verloren. Het team heeft de landstitel nog niet uit het hoofd gezet. "Er kunnen dit seizoen nog rare dingen gebeuren", voorspelt aanvoerder Kew Jaliens.

Na negen wedstrijden staat AZ nu, door de zege op NAC Breda, op elf punten. Dat zijn er twaalf minder dan PSV. Toch zou een optimistische Alkmaarder kunnen stellen dat AZ dit weekend weer iets dichter bij de koppositie gekomen is, want de oude koploper Feyenoord verloor immers bij FC Twente. Hierdoor verkleinde AZ de achterstand op de Rotterdammers van dertien naar tien punten.

"Voetballend loopt het allemaal misschien nog niet geweldig, maar in deze fase van het seizoen is het voor ons gewoon heel belangrijk om drie punten te pakken", zegt ook Kew Jaliens. "We hebben zowel tegen Zenit als tegen NAC Breda karakter getoond en een goed resultaat uit het vuur gesleept. Dat is een pluspunt."

Belangrijk is hierbij om niet te veel op de concurrentie te letten, vindt Mendes da Silva. "We moeten vooral naar onszelf kijken. Volgende week moeten we winnen van NEC, daarna spelen we tegen PSV. Dat is een directe concurrent, dus die wedstrijd moeten we ook winnen. Als wij in vorm komen en punten blijven pakken, komen we vanzelf dichterbij de top. En dat concurrenten dan punten laten liggen, zoals Feyenoord dit weekend, is natuurlijk altijd welkom."

Volgens Jaliens is de competitie in ieder geval nog lang niet gelopen. "Er kunnen nog rare dingen gebeuren, dit seizoen. Wij moeten in ieder geval onze wedstrijden winnen en de aansluiting proberen te vinden met de top", besluit de international. 

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen