Di Stefano op intensive care na hartaanval

24 december 2005, 12:43

Voetballegende Alfredo di Stefano (79) is in de nacht van vrijdag op zaterdag getroffen door een hartaanval. De voormalige ster van Real Madrid is met spoed naar het ziekenhuis in Sagunto, in de buurt van Valencia, gebracht. Volgens de de club is zijn toestand stabiel.

"De artsen zijn er in geslaagd zijn toestand stabiel te krijgen, maar de komende uren zal hij nog wel op de intensive care blijven", staat op de website van Real Madrid. De Argentijn Di Stefano leidde Real Madrid tussen 1956 en 1960 naar vijf eindzeges op rij in de Europa Cup en in totaal naar acht Spaanse landstitels.

Di Stefano begon zijn professionele loopbaan bij River Plate Buenos Aires. Op 18-jarige leeftijd won hij de landstitel met de Argentijnse club. Na vier jaar in Colombia vertrok hij in 1953 naar Europa. Hij zou daar eigenlijk gaan spelen voor Barcelona, maar door inmenging van de Spaanse dictator Franco tekende hij uiteindelijk bij Real. Di Stefano speelde zeven interlands voor Argentinië, maar koos daarna voor Spanje. Voor dit land kwam hij 28 keer uit waarin hij 31 maal scoorde.

Ook als coach had hij succes. Met Boca Juniors en Valencia behaalde hij het landskampioenschap. Di Stefano is ere-voorzitter van Real Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen