Tottenham stevig op vierde plaats na knappe zege

4 januari 2006, 23:12

Tottenham Hotspur, de ploeg van trainer Martin Jol, blijft uitstekend presteren in de Engelse Premier League. De hoofdstedelingen wonnen woensdagavond de lastige uitwedstrijd tegen Manchester City overtuigend met 0-2. Ex-Ajacied Mido opende de score voor de Spurs, Robbie Keane maakte in de slotfase op aangeven van diezelfde Mido de tweede treffer. Door deze overwinning heeft Tottenham de vierde plaats voorlopig stevig in handen.

De ruim 40.000 toeschouwers in het City of Manchester Stadium zagen dat manager Jol er opnieuw voor had gekozen om Brits international Jermain Defoe op de bank te zetten. De oefenmeester gaf in de voorhoede de voorkeur aan Ahmed 'Mido' Hossam en de Ier Robbie Keane. Beide spelers beschaamden het vertrouwen van Jol niet. Na ruim een half uur maakte Mido de openingstreffer, na uitstekend voorbereidend werk van de sterk spelende Aaron Lennon. Voor de Egyptenaar betekende dit alweer zijn negende competitietreffer van het seizoen.

Na rust drong Manchester City en leek het via invaller Bradley Wright-Phillips op weg te zijn naar de gelijkmaker. De snelle aanvaller schoot echter net naast het doel van Paul Robinson en enkele minuten later maakte Robbie Keane aan alle onzekerheid een eind. Mido kopte een verre uittrap van doelman Robinson door naar Keane, die het stuk leer snoeihard achter Manchester City-doelman David James schoot.

Tottenham, met voormalig PSV'er Young-Pyo Lee in de basis en de geschorste Edgar Davids op de tribune, kwam na deze tweede treffer niet meer in de problemen en pakte opnieuw drie belangrijke punten. Door deze zege heeft de ploeg inmiddels zes punten meer dan Arsenal, dat op de vijfde plaats staat. Hierbij moet echter wel aangetekend worden dat Arsenal een wedstrijd minder speelde. Manchester City staat op de negende positie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen