Heerenveen laat Samaras alsnog vertrekken

28 januari 2006, 19:48

SC Heerenveen heeft eieren voor haar geld gekozen in de zaak rond spits Georgios Samaras. De Griek wilde graag naar Manchester City en spande zelfs een arbitragezaak aan om de transfer rond te krijgen. Deze zaak liep voor de aanvaller echter niet goed af, waarna hij zich direct ziek meldde. Heerenveen is nu alsnog door de knieën gegaan, waardoor Samaras per direct naar Manchester kan vertrekken. Met de transfer is een bedrag gemoeid van 7,5 miljoen euro. 

Dit transferbedrag kan echter nog fors oplopen. Heerenveen ontvangt gedurende de contractperiode bovendien 500.000 euro per seizoen dat Manchester City zich weet te kwalificeren voor de groepsronde van de UEFA Cup. Hierbij geldt een maximum van 2 miljoen euro gedurende vier seizoenen. Als Manchester City zich kwalificeert voor de Champions League levert dat Heerenveen een bedrag van 1 miljoen euro op. Bovendien ontvangt Heerenveen, in het geval dat Manchester City de Griek doorverkoopt, 25% van de winst.

Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek heeft al aangekondigd dat hij vóór dinsdag, wanneer de internationale transfermarkt sluit, een nieuwe aanvaller wil halen. Na de verkoop van Klaas Jan Huntelaar en Samaras heeft de Friese club een slordige 16,5 miljoen euro in kas, maar zit het krap in de aanvallers. Vanavond, in het duel met RBC Roosendaal, staat routinier Arnold Bruggink in de punt van de Friese aanval.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen