Domenech verwacht 'open en interessante wedstrijd'

12 juni 2008, 18:09   Bijgewerkt: 12 juni 2008, 19:11

De Franse bondscoach Raymond Domenech kijkt uit naar de wedstrijd tegen Oranje, morgen in Bern. Na het gelijkspel tegen Roemenië is de druk op de Fransen flink toegenomen, maar desondanks maakte de coach een ontspannen indruk. "Wat ik van de wedstrijd verwacht? Vooral een heel erg oranje gekleurd stadion", lachte hij.

Het 0-0 gelijkspel tegen de Roemenen betekent voor Frankrijk dat het van Oranje móet winnen, om alles in eigen hand te houden. Toch legt Domenech zijn ploeg niet te veel druk op. "We wisten van tevoren dat dit een loodzware groep was, dat is al zes maanden bekend. Het gaat om het eindresultaat na drie wedstrijden. Natuurlijk wordt het belangrijk om tegen Nederland een goede prestatie neer te zetten, maar dezelfde dag om 18.00 uur spelen Italië en Roemenië tegen elkaar. Het resultaat van die wedstrijd, heeft ook invloed op onze situatie."

Domenech heeft Nederland, na de gala-vertoning tegen Italië, hoog zitten. "We spelen tegen een sterk, getalenteerd en goed georganiseerd team. Het zou daarom een interessante, open wedstrijd kunnen worden. Gelukkig heb ik een goede plek in het stadion, om de wedstrijd te volgen", grapt de 56-jarige oefenmeester. Hoe hij Oranje gaat bestrijden, wilde hij niet kwijt. "Dat zien jullie morgen wel. Ik heb in ieder geval 23 fitte spelers tot mijn beschikking, iedereen kan spelen. Ook Thierry Henry dus, ja. Of hij speelt? Dat maak ik morgen pas bekend, zoals ik net al zei."

Over de invulling van zijn elftal wilde Domenech dus niets kwijt, maar verdediger Willy Sagnol verklapte al wel dat zijn elftal niet heel offensief van start zal gaan. "Het belangrijkste is om achterin de nul te houden. Dat is onze eerste prioriteit. Daarnaast hebben we voorin genoeg spelers lopen, zoals Karim Benzema, Franck Ribery en Thierry Henry, die een doelpunt kunnen maken. Als het kan zullen we druk naar voren zetten, maar zeker niet altijd. Oranje is namelijk ijzersterk in de omschakeling, dat hebben we tegen Italië gezien. Daar moeten we voor waken. Daarom is het voor ons belangrijk om een mix te vinden tussen verdediging en aanval."

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Coupet; Sagnol, Thuram, Gallas en Evra; Toulalan en Makalele; Gouvou, Ribéry en Malouda; Henry

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen