Lang verklaart langdurige absentie: 'Drie verkeerde diagnoses, er zijn fouten gemaakt'

7 mei 2024, 21:16
Foto: © Imago

Noa Lang heeft middels een bericht op Instagram een verklaring gegeven voor zijn langdurige absentie bij PSV. De aanvaller maakte afgelopen zomer de overstap van Club Brugge naar PSV en ging voortvarend van start in Eindhoven, maar worstelt al sinds augustus met hamstringklachten. Een blessure hield hem eind vorig jaar al even aan de kant en zorgt er inmiddels voor dat hij al ruim drie maanden geen wedstrijden speelt. Volgens Lang zijn er ‘fouten’ gemaakt.

PSV vierde maandagavond het eerste kampioenschap sinds 2018 en tijdens de huldiging was een opmerkelijke rol weggelegd voor Lang. De aanvaller was vooral alvast bezig met het nieuwe seizoen, waarin hij zich zal willen ‘revancheren’ voor zijn eerste jaar sinds zijn terugkeer op de Nederlandse velden. Door blessureleed heeft hij immers slechts een klein aandeel in het Eindhovense succes en dat zit hem dwars. “PSV’er allereerst wil ik iedereen bedanken voor de afgelopen dagen. Gruwelijk man, en ik ga dit nooit meer vergeten”, begint Lang zijn bericht op Instagram.

Artikel gaat verder onder video

“Ik ben niet het type persoon dat de buitenwereld laat merken wat zich mentaal allemaal afspeelt en ik houd dingen graag privé, maar ik vind dat ik dat nu wel moet doen om dingen duidelijk te maken”, vervolgt de Oranje-international. Voor Lang was het naar eigen zeggen mentaal ‘geen makkelijk jaar’. Het was voor hem elke wedstrijd weer ‘confronterend’ om zijn team te zien spelen en zelf niet mee te kunnen doen. De reden: zijn hamstring waar hij sinds augustus al last van heeft. “Maar door drie verkeerde diagnoses ben ik daar pas in januari achter gekomen. Het probleem bleek veel erger dan wat er eerst werd verteld. En dat verklaarde waarom ik elke keer als ik weer minuten begon te maken, weer last kreeg van mijn hamstring. Er zijn fouten gemaakt, maar ik neem niemand iets kwalijk.”

Lang kampte bovendien met de ziekte van Pfeiffer, wat zijn revalidatieproces er niet makkelijker op maakte. “Maar ik ben altijd blijven lachen. Ik wil iedereen binnen PSV bedanken voor alle steun en waardering die ik vanaf dag één krijg. PSV is een warme familieclub en ik ben dankbaar dat ik er deel van mag uitmaken, ook al voelde dat voor mij persoonlijk de afgelopen maanden niet zo. Ik ben trots op m’n team, en ik focus me nu al op volgend seizoen waarin we samen alle prijzen gaan pakken”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 PSV deelt 135 minuten voor kampioenswedstrijd heel opmerkelijk appgesprek met Noa Lang

Noa Lang kwam dit seizoen weliswaar weinig in actie voor PSV, maar de club was hem op de dag van de kampioenswedstrijd zeker niet vergeten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hevige hamstring blessures blijven je altijd, zolang top sport bedrijft , achtervolgen en dat weet ik , helaas , uit ervaring .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen