ESPN reageert na boosheid bij voetbalfans over uitzendschema Eredivisie-ontknoping

16 mei 2024, 14:37   Bijgewerkt: 16 mei 2024, 14:44
Foto: © Imago

FC Twente en AZ zijn momenteel in een hevige strijd verwikkeld om de derde plaats, maar de fans van beide clubs kunnen de desbetreffende wedstrijden niet live op televisie volgen. Tot grote ontevredenheid van vele voetbalsupporters heeft zendgemachtigde ESPN ervoor gekozen om onder meer VitesseAjax uit te zenden, een wedstrijd om des keizers baard.

Op X kan deze keuze in ieder geval op weinig goedkeuring rekening. “Wat belachelijk. Ajax speelt nergens meer om, eraf met die club!”, valt er te lezen op het sociale medium. Iemand anders reageert: “Dit is toch niet te verkopen! Andere kulwedstrijden worden wel live uitgezonden.

Artikel gaat verder onder video

ESPN-woordvoerder Maarten van Rooijen begrijpt de teleurstelling bij de fans. “Maar ik wil hier allereerst benadrukken dat alle negen wedstrijden wel degelijk live te zien zijn. Alleen dan via ESPN Watch. Op je computer, iPad of telefoon kun je alles volgen", vertelt hij in gesprek met De Twentsche Courant Tubantia.

Waarom ESPN deze keuze heeft gemaakt? “Wij hebben nou eenmaal maar vier kanalen op tv en jaren geleden hebben we besloten om daar de wedstrijden van PSV, Feyenoord en Ajax op de 33ste en 34ste speeldag uit te zenden. Daar wijken we niet vanaf", erkent Van Rooijen. "De ontevredenheid daarover wordt steeds minder, omdat steeds meer mensen gebruik maken van streamingsdiensten.”

ESPN had met het uitzenden van PEC Zwolle – FC Twente en AZ – FC Utrecht een journalistieke afweging kunnen maken, aangezien beide clubs nog derde kunnen worden in de Eredivisie en daarmee plaatsing voor de voorrondes van de Champions League kunnen afdwingen. “Dat had een optie kunnen zijn, maar dan waren er nog meer mensen ontevreden geweest. We zijn een televisiezender en kiezen waar de meeste behoeftes liggen. En de traditionele top-drie trekt verreweg de meeste kijkers. Kortom: met dit aanbod doen we de meeste mensen een plezier.”

Van Rooijen bevestigt dat er in het schakelprogramma op ESPN meer aandacht zal zijn voor de duels van FC Twente en AZ. Lees in dit artikel welke wedstrijden je waar kan zien op ESPN.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sem Steijn komt met komisch alternatief voor eventuele beslissingswedstrijd om derde plek

Sem Steijn stelt een interessant alternatief voor, mochten FC Twente en AZ precies gelijk eindigen in de competitie.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

evanzet
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dit geeft dan nog maar eens haarfijn aan, dat Ajax, zelfs igv een wedstrijd om des keizers baard, oneindig veel belangrijker dan al die andere clubjes en veel meer kijkers trekt. Daar gaat het uiteindelijk toch maar om.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

De keuze is niet gebaseerd op welke club er zogenaamd belangrijk is, de keuze is gemaakt op wat het meeste geld zal opleveren voor de tvzender op basis van het aantal mensen dat kijkt. Over het algemeen is dat de traditionele top 3. Maar als FC Volendam besluit om voortaan alleen maar blote modellen op te stellen, is dat de wedstrijd met de meeste kijkers.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is toch normaal dat je als espn kiest voor de meeste kijkers . Verder zal het mij een zorg zijn ik zit toch in de kuip

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hangen die netten er nu ook als Excelsior komt? En gtsb, weet je al of ze er volgend seizoen ook hangen?

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat het 2 wedstrijden zijn die belangrijker zijn dan Ajax mag vanzelfsprekend zijn, maar je moet als FC Twente en AZ support wel je plek kennen. De wedstrijd die de meeste kijkers trekt (en die mensen dus willen zien) moet nu eenmaal uitgezonden worden dat is toch niet zo gek?

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is gewoon lulkoek van van Rooijen, want ESPN is Ajax

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

espn is PSV, dat weet iedereen.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ESPN zou er beter aan doen om de laatste 2 wedstrijddagen van de competitie pas kenbaar te maken na speelronde 32 in de ED. Wie weet trouwens van te voren dat Ajax,Feyenoord en PSV de meeste kijkers voor die 2 laatste wedstrijden haalt, vooral als het zoals nu nergens meer om gaat. De vaste kijkers van die clubs haken ook af als er nog alleen maar om des keizers baard wordt gevoetbald. Of strooien ze met statistieken van voorgaande jaren toen het nog wel spannend was...?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen