Miljoenenverlies dreigt voor Ajax: VI onthult details huurcontract Mikautadze

15 mei 2024, 14:51   Bijgewerkt: 15 mei 2024, 15:45
Foto: © Imago

Ajax dreigt komende zomer een verlies van drie miljoen euro te moeten slikken op Georges Mikautadze. Voetbal International onthult dat FC Metz, dat hem afgelopen winter op huurbasis terughaalde, de Georgische aanvaller aan het eind van het seizoen voor zo'n dertien miljoen euro kan terugkopen, waar de Amsterdammers afgelopen zomer nog zestien miljoen neertelden om hem van diezelfde club over te nemen.

Mikautadze arriveerde vol goede hoop in Amsterdam, waar hij een van de twaalf (!) zomeraankopen van de inmiddels al lang weer vertrokken Sven Mislintat was. In het voorgaande seizoen had de Georgiër het Noord-Franse FC Metz nog met 23 doelpunten aan promotie naar het hoogste niveau geholpen. Bij Ajax was zijn speeltijd echter schaars, en wist de spits - annex buitenspeler annex aanvallende middenvelder - in de minuten die hem wél gegund werden geen enkele keer te scoren.

Artikel gaat verder onder video

Omdat Mikautadze in augustus al drie wedstrijden voor Metz in de Ligue 1 speelde, was een terugkeer op het oude nest de enige manier om in de tweede seizoenshelft uit Amsterdam te vertrekken. Metz huurt de oud-speler terug, en kan hem komende zomer voor zo'n dertien miljoen euro opnieuw contracteren, óók als de huidige nummer zestien van de competitie onverhoopt degradeert, zo onthult VI.

Eenmaal teruggekeerd in Metz, liet Mikautadze al snel zien wel degelijk over niet-geringe kwaliteiten te beschikken. In zestien duels na de winterstop was het inmiddels alweer elf keer raak, waaronder acht goals in de laatste zes wedstrijden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat grotere clubs als Atlético Madrid, AS Monaco en Stade Rennais de Georgiër inmiddels in het vizier hebben. Mocht Metz de optie lichten en Mikautadze meteen (voor een veelvoud) doorverkopen, dan profiteert Ajax tóch een beetje mee. De club heeft volgens VI in dat geval recht op een doorverkooppercentage, al zou dat bedrag (vermoedelijk) lager uitvallen dan de som die de Amsterdammers kunnen vangen indien het Mikautadze zélf mag verkopen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez: 'Opvallend en gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'

Kenneth Perez is verrast. "Ik vind het wel opvallend dat je blijkbaar zó graag bij Ajax wil komen."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Dat is wel iets meer denk ik zo , hoelang heeft Ajax zijn Salaris betaald enz enz ??? Moet je er ook bij optellen hoor, dus het is veel meer .

Copa
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Drie miljoen. Dat is peanuts, kijk wat feyenoord voor Zerrouki betald heeft en nu waard is Kijk wat PSV voor Lozano betaald heeft en nu waard is of Noa lang, die helaas zo lang geblesseerd is De zgn miskopen van Misinlat zijn alleen miskopen omdat ze niet bij Ajax pasten, maar financieel valt ajax zich zo te zien slechts een klein builtje

jurgen😎
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik geloof ook dat zerruoki beter gaat worden maar die jongen moet wel meer lef hebben en meer laten zien wat hij kan . Hij tackelt hard maar zn passes naar voren en dribbels moeten efficiënter zijn.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik ga niet helemaal met je mee. Zerouki heeft 1 nadeel. Hij moet in het systeem passen. Als er verdedigende gespeeld moest worden deed slot een beroep op hem, maar bij aanvallender was het wieffer. Ja hij heeft zich ontwikkeld en in interessant, maar wel voor verdedigende ploegen

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@peterdejong je moet een zerruoki hebben op je middenveld anders rent iedereen klakkeloos naar voren . Zodra hij eerst zn verdedigende taken op orde heeft de angel uit counters halen , middenveld storen. Daarna kan hij zich meer focussen op aanvallende taken. Met het middenveld met de punt naar achterin staat hij prima ook als 4-2-3-1 speelt met een zerrouki kan je hem prima kwijt ik geloof net als wat rudolf zegt hij moet nog meer ontwikkelen dat van Amrabat was jammer dat hij niet uit de verf kwam bij Feijenoord terwijl het een prima middenvelder is. Ik geloof met meer lef dat deze jongen meer kan brengen ze moeten en gaan hem denk ik zeker dit seizoen niet wegdoen

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies jurgen . Zerrouki heeft net als veel spelers in het verleden gewoon ook wat tijd nodig . Gio,elahmadi,timber etcetc . Allemaal matig hun 1e seizoen daarna groeide ze uit naar vaste basis. Idd zerrouki moet nog beter maar je ziet echt wel groei. Hetzelfde geldt trouwens ook voor ivanusec . Ik zei het al eerder maar hij wordt een smaakmaker . Zijn trap en aannames zijn gewoon top . Begint steeds fitter te worden en gaat en kan meer doen voor het team .

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@gtbsb ja man voor die ivanusec daar gaan we veel plezier van hebben als ze hem in de 10 zetten achter de spits. met zijn korte kappen en hoe goed ie in de kleine ruimtes is .. pfff

dilima1966
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dat was te verwachten dat ajax op veel speler geld moest bij leggen met verlies er zullen er nog meer speler s volgen en door verkoop percentage lachertje metz lacht zicht een ongeluk met ajax

Allback
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Een klein verlies, maar ik denk dat Ajax blij mag zijn dat het zo'n groot deel van het bedrag nog terugziet. Op de meeste spelers die Ajax gekocht heeft gaat het miljoenen verliezen. Wees blij dat hij het zo goed gedaan heeft in Frankrijk en je er in ieder geval 1 weer kwijt bent. Paar keer zien voetballen en heeft het niveau niet waar Ajax weer naar toe wilt.

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Klein verlies nou ik vindt dat nog al een bedrag en tel alles bij elkaar op wat er al weg is en nog komt ook afkoop van trainers die zijn geweest en sven dat er nog aan komt is gewoon geld verspelen

Allback
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Nou ja relatief gezien een klein verlies. Als je kijkt naar een Avilla die ze gekocht hebben voor 12,5 miljoen, dan mag je blij zijn als je nog 5 miljoen terugziet. Veel minder dan de helft.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan ajax beter Mikautadze ruilen voor Myron Boadu

Storm
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Aangezien iedereen weet wat de situatie is en Ajax weet wat het te doen staat (renovatie) zou hier niemand van moeten opkijken. Je moet spelers opruimen en dat gaat geld kosten. Zo is het nu eenmaal. Jammer maar helaas, maar gelukkig kan de club het zich permitteren. Er gaan geheid nog meer spelers weg met wat verlies, maar ik denk ook een aantal met winst omdat Ajax ondanks alles in Europa nog steeds een grote onderhandelingspositie heeft. De twee andere grote clubs in Nederland hadden nu bij wijze van spreken al in de schuldhulp gezeten, gegarandeerd. Renoveren gaat niet zonder slag of stoot. We moeten door.

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Mmm Ajax heeft ook een krediet moeten afsuiten om alles te kunnen betalen voor dit seizoen

Storm
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Een krediet als backup is nog altijd wat anders dan een krediet om te overleven. Jouw club had pas écht diep in de shit gezeten onder deze omstandigheden. Idem dito psv. De afstand op alle vlakken is mega-groot, zelfs terwijl deze rotzooi aan de gang is.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Klopt 50 miljoen is geen kattepis. Ben benieuwd of de knvb deze club ook eens grondig gaat onderzoeken op de begroting.

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Als je een krediet moet nemen om de salarissen te voldoen, doe je dat om te overleven. Geen krediet is geen salarissen kunnen betalen, staat gelijk aan een toekomstige faillissement, of ben ik verkeerd geschoold? Mijn clubbie heeft kan er over mee praten ja, heeft vaak in die hoek gezeten.

Storm
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Je moet jezelf eens laten onderzoeken knul.

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Waarom dan Storm? Feit is dat Ajax een krediet nodig had om te voldoen aan betalingen. Niet voldoen aan je plichting kan lijden naar een faillissement. Mis ik dan is of is dat dit wordt geroepen over Ajax, Met je vriend afgesproken dat we inhoudelijk zouden, reageren met een mening en respect naar de andere

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verlies of niet, toch 13 mil om aan een elftal te gaan opbouwen. Er zullen wel meer met verlies verkocht worden.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wat een 'dreigende' titel weer over Ajax, het verkoopt wel. Artikelen over Ajax trekken lezers. Hoe je ook er naar kijkt of wat je er van vindt, de relatie Ajax/Mikautadze was niet goed. Ajax zal verlies lijden, maar relatief ook weer niet overdreven veel, maar als het voor beide partijen de beste oplossing, zij het zo. Bij Ajax zijn er nieuwe personen aan het roer en zij varen hun eigen koers, uiteraard onder controle van de hogere verantwoordelijken. Of het een succes wordt of niet is nu net zo onduidelijk of Rusland er in slaagt heel Oekraïne te annexeren. Alle ploegen zijn nu met hun voorbereiding bezig en wij zullen zien welke ploeg in het komende seizoen veel succes heeft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen