Van Basten verrast door Ajax: ‘Heel vreemd dat ze hier vanuit het niets mee komen’

14 mei 2024, 11:41
Foto: © Ziggo

Marco van Basten begrijpt niet waarom Ajax voor Francesco Farioli lijkt te kiezen als opvolger van John van ’t Schip. De voormalig spits ziet liever een trainer die in zijn carrière nog meer heeft gepresteerd dan de 35-jarige Italiaan.

“Ik ben niet op de hoogte, ik ken de man niet”, geeft Van Basten aan bij Rondo op Ziggo Sport wanneer hem om zijn mening over Farioli wordt gevraagd. “Ik vind het wel heel vreemd dat Ajax vanuit het niets met een naam komt die niets en niemand kent eigenlijk.”

Artikel gaat verder onder video

“Bij Ajax moeten er nu echt een paar dingen gaan gebeuren”, gaat hij verder. “A, dat er wát gebeurt. Er wordt nu al twee, drie jaar alleen maar geluld en er gebeurt niks. En ze moeten wel met iets komen dat je zegt: daar hebben we vertrouwen in. Ik ken deze man niet. Ik zou toch wel wat meer zekerheid willen hebben in een goede trainer die al wat heeft gepresteerd, die capabel is om met een groep die niet zo goed is toch dat eruit te halen wat nodig is. Ook moet de spelersgroep gewoon verbeterd worden.”

Wanneer presentator Wytse van der Goot aankaart dat Farioli behoorlijk tactisch onderlegd is, geeft Van Basten aan dat hij daar niets mee kan. “Over wie zeggen ze dat niet?”, vraagt hij zich hardop af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez: 'Opvallend en gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'

Kenneth Perez is verrast. "Ik vind het wel opvallend dat je blijkbaar zó graag bij Ajax wil komen."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Vanuit het niets? De naam wordt ondertussen al ruim twee maanden genoemd. Al vanaf de vroege onderhandelingen met Potter. De naam komt voor Van Basten uit het niets, maar dat is niet hetzelfde.

Storm
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Precies dat. Bovendien is het helemaal niet relevant of van Basten die man kent.

Kolie
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Hahaha iedereen zal het beter doen als onze pannekoek

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Van Basten zei: " De voormalig spits ziet liever een trainer die in zijn carrière nog meer heeft gepresteerd dan de 35-jarige Italiaan." En Van Basten vergeet zijn eigen carrière onder de loep te nemen. Niemand weet op dit moment hoe het gaat uitpakken met Farioli, maar in elk geval zou Ajax in de moeilijke zoektocht al een trainer hebben gevonden, altijd dat wijzen naar perfectie, in dit geval door "Marietje" Van Basten, zo werd hij destijds in België genoemd en zelf niet met een acceptabel alternatief komen.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat iedereen maar eens lekker en zwaar bekvechten !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen