KNVB straft Feyenoord: mogelijke afscheidswedstrijd Slot voor (veel) minder publiek

29 april 2024, 16:22   Bijgewerkt: 29 april 2024, 17:11
Foto: © Imago

De KNVB heeft Feyenoord een fikse straf opgelegd naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk door supporters in de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen. Niet alleen moet de huidige nummer twee van Nederland de vakken X, R, S en T verplicht leeg houden in de laatste competitiewedstrijd tegen Excelsior. Ook moet er een boete van 15.000 euro worden betaald.

Feyenoord en FC Groningen stonden eind februari tegenover elkaar in de strijd om een plek in de finale van het bekertoernooi. De achterban van Feyenoord had voor de ontmoeting met de Keuken Kampioen divisionist uitgepakt met een enorm en zeer fraai spandoek. Na de sfeeractie werd er echter flink wat vuurwerk afgestoken. Daarvoor wordt de club nu gestraft. Feyenoord meldt dat er door de aanklager betaald voetbal rekening is gehouden met de ‘omvang van het vuurwerk tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen, de gevaarzetting die daarmee is verbonden en de omstandigheid dat er sprake is van recidive op deze vakken’.

Artikel gaat verder onder video

De hoogte van de straf is niet enkel bepaald naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk in de halve finale tegen FC Groningen. Feyenoord had vanwege overtredingen bij ‘diverse’ thuiswedstrijden in het verleden op de zogeheten strafkaart van de KNVB al meerdere aantekeningen aan. Bovendien had de kersverse bekerwinnaar - het versloeg FC Groningen en was in de finale met 1-0 te sterk voor NEC - al een onvoorwaardelijke straf openstaan naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht eind vorig jaar.

De KNVB heeft dus besloten om Feyenoord niet enkel een boete van 15.000 euro te laten betalen, maar ook een deel van het stadion verplicht leeg te laten houden in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Dat is een hard gelag voor de club en vooral Arne Slot. Het competitieduel met Excelsior op zondag 19 mei is normaliter de laatste wedstrijd van Slot in De Kuip als trainer van Feyenoord. De succestrainer staat op het punt zijn krabbel te zetten onder een contract bij Liverpool.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-fans komen plotseling met striemend fluitconcert tijdens uitreiking medailles

De supporters van Feyenoord heffen plotseling een striemend fluitconcert aan in De Kuip, vlak voordat de zojuist gewonnen KNVB Beker aan hun favoriete club zou worden uitgereikt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke27db
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ja ja de EK in Duitsland komt er weer aan en de bobo's met hun vrouwen of partner moeten zich weer in zeer luxe hotels daar kunnen vermaken met privé taxi en dergelijke en overheerlijke diners voor het gezin dus moeten er flink wat geld binnen komen en dat ten koste van de verenigingen. Ik keur het vuurwerk niet goed maar een leeg stadion dan hoop ik dat er bij het Nederlands Elftal ook eens flink vuurwerk wordt afgestoken zodat die ook lekker eens zonder publiek inclusief bobo's gespeeld moeten worden. Lekker eten en drinken en slapen bobo's van de KNVB en aanhang van hun

Rip visser
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een dom gelul man. Gewoon een lachertje 15.000 euro boete. Een half miljoen boete had beter geweest. Misschien gedragen die kinderen zich een keer.

michael koffeman
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

De straffen in het algemeen veel te laag.Deze z.g.n supporters moeten vooral bij uitwedstrijden worden geweerd.Zij moeten als voorbeeld dienen voor de jeugdige toeschouwers.

Rip visser
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het zijn gewoon thuissupporters die dit elke keer flikken. Bij uitwedstrijden durven ze niet uit Rotterdam te komen.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Vuurwerk is om af te steken rond Oud en Nieuw en niet in een vol stadion, alwaar iedereen " mag meegenieten" van hetgeen enkele dwazen volksvermaak menen te mogen noemen. Dat de clubs hier zelf ook vaak organisator van zijn om hun publiek in extase te krijgen en voor de sfeer, maakt dat de zichzelf supporters noemende figuren het als een vrijbrief beschouwen dat zij dat dan ook wel zouden mogen. Dus laten de clubs eens bij zichzelf te raden gaan en een voorbeeld aan hun "supporters" geven !

haike
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

toch knap he!! ajaks vs feyenoord veld in de fik brand op tribune vuurwerk straf 1 vakje leeg!!! feyenoord sfeervuurwerk geen overdreven gekke dingen 4 vakken leeg!! kut knjb echte klote volk is dat zeg!! zijn ze nu nog steeds pissed dat hun cluppie gewoon kut is dit jaar en geen europees haalt??

Rip visser
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom Ajax erbij halen. Je moet gewoon je cluppie steunen die 6 x in 51 jaar een kampioenschap mag vieren. Dombo

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Laten de zgn.supporters nu eens ophouden met dat k..vuurwerk. Daar zit het probleem. Ik vind het als supporter ook kl... voor Slot. Dan hoef je ook geen andere mensen of instanties uit te schelden of te beledigen.

haike
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

de knvb maakt veels te veel onderscheid tussen de clubs!! 1 mag alles en andere bijna niks! dat is het grote probleem van de knvb!

Storm
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Aan je reacties te lezen is het meer joúw probleem! :)

Storm
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Terechte beslissing.

Rip visser
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

15000 euro boete daar lachen ze gewoon om in Rotjeknor.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zolang het voor de wedstrijd is vind ik het wel okay . Alle andere momenten,en gooien etcetc bestraffen Veel zwaardere straffen dan nu ,het individu aanpakken . Maar goed daar moet de politiek ook in mee zodat het ook kan

Rip visser
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

10 wedstrijden zonder thuispubliek had een betere straf geweest. Een boete van 15.000 euro is een lachertje. Bij 010 komen ze altijd goed weg. Met dat pleuris publiek.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Opgelucht R.I.P ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen