Borussia Dortmund bewijst Duitsland goede dienst met zege op Paris Saint-Germain

1 mei 2024, 23:43
Foto: © Imago

Borussia Dortmund heeft de Bundesliga woensdagavond een goede dienst bewezen met de zege op Paris Saint-Germain. Door de overwinning kwalificeren niet de bovenste vier, maar de top vijf in de Duitse competitie zich voor het miljardenbal.

Doordat de opzet van de Champions League vanaf volgend seizoen verandert, doen er niet langer 32, maar 36 teams mee aan het belangrijkste Europese clubtoernooi. Van die vier extra startbewijzen gaan er twee naar de landen die het seizoen ervoor het beste presteerden.

Artikel gaat verder onder video

Waar Italië al zeker was van de bovenste twee plaatsen voor dit seizoen en daarmee een vijfde Champions League-ticket, zorgt de overwinning van Dortmund ervoor dat Duitsland niet meer achterhaald kan worden door Engeland. Het lijkt erop dat Die Borussen vooral zichzelf hiermee helpen, aangezien de ploeg van Edin Terzic momenteel op de vijfde plaats in de Bundesliga staat.

Het feit dat Engeland het vijfde Champions League-ticket niet meer kan bemachtigen, is slecht nieuws voor het Manchester United van Erik ten Hag. The Red Devils staan momenteel zesde in de Premier League met een achterstand van dertien punten op nummer vier Aston Villa, die wel een wedstrijd meer hebben gespeeld. De vijfde positie zou een stuk haalbaarder zijn geweest voor de mannen van Ten Hag, daar de achterstand op Tottenham Hotspur slechts zes punten bedraagt. De Londenaren hebben wel nog een wedstrijd tegoed.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 UEFA strooit na afloop extra zout in de wonden van FC Barcelona

Het werd voor FC Barcelona nog een stukje pijnlijker na de uitschakeling door Paris Saint-Germain in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen