Pastoor ziet speler klaar voor de top: ‘Daarin heeft hij zich fantastisch ontwikkeld’

3 mei 2024, 21:38
Foto: © Imago

Peer Koopmeiners is goed genoeg om te slagen bij AZ, zo stelt Almere City-trainer Alex Pastoor bij ESPN. De middenvelder speelt dit seizoen op huurbasis voor de ploeg uit Flevoland en maakt daar een stormachtige ontwikkeling door.

“Hij is hier binnengekomen als een te neutrale middenvelder, vond ik”, geeft Pastoor aan. “Een echt AZ’ertje, zou ik haast zeggen. Ideale schoonzoon, geen wanklank, maar vooral een passer. Dat kunnen ze bij AZ heel goed.”

Artikel gaat verder onder video

Pastoor ziet dat Koopmeiners zich dit seizoen heeft ontwikkeld tot completere middenvelder. “Hij pakte zelden een bal af en tackelde nooit. Daarin heeft hij zich fantastisch ontwikkeld. Dat komt ook doordat hij een geweldige kerel is die het voetbal beleeft zoals de meeste nummers zes. Hij ruikt in de wedstrijd wat er moet gebeuren en heeft er wat over te vertellen, dus een fantastisch jaar voor hem. Als je leergierig bent en je hebt geen lerend vermogen, is dat geen ideale mix. Maar het is bij hem wel het geval.”

Volgens zijn trainer lijkt Peer enorm op zijn broer Teun. “Ik zat net naar Atalanta te kijken. Dan zie ik zijn broer en daar doet hij me wel enorm aan denken. Toen die er voor het eerst op kwam, dacht je ook: ‘meh, ja, oké, die doet ook mee’. Maar dat die groeipotentie erin zat, dat is dus wel duidelijk”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax zorgde in 2017 voor complete verbazing bij AZ-verdediger Wouter Goes

AZ-verdediger Wouter Goes heeft teruggeblikt op zijn periode als verdediger in de jeugd van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Pastoor ziet het goed. Ik had Peer Koopmeiners ook al eerder op de korrel vanwege zijn lef, stijdlust en kracht. Technisch bijschaven is een kwestie van tijd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen