FC Volendam neemt na half jaar afscheid van trainer

16 mei 2024, 12:22   Bijgewerkt: 16 mei 2024, 12:32
Foto: © Imago

FC Volendam neemt na een half jaar afscheid van trainer Regillio Simons, zo meldt de club via zijn officiële kanalen. De trainer werd eind december aangesteld als opvolger van Matthias Köhler, die besloot op te stappen de Palingboeren vanwege bestuurlijke onrust. "Simons en FC Volendam hebben in gezamenlijkheid besloten het aflopende contract niet te verlengen", schrijft de club.

Simons ontbrak de laatste twee duels van FC Volendam vanwege ziekte, assistent-trainer Michael Dingsdag verving hem. Komende zondag staat de vader van Oranje-international Xavi Simons wel weer voor de groep. FC Volendam laat weten op de achtergrond bezig te zijn met de invulling van de trainerspositie voor komend seizoen. "Daar hopen we binnen enkele weken duidelijkheid over te kunnen geven.

Artikel gaat verder onder video

FC Volendam degradeerde na een 1-4 nederlaag tegen Ajax als voorlaatste in de Eredivisie. Deze plek bezette de club ook voor het aanstellen van Simons. Onder leiding van Simons wisten de Volendammers één duel te winnen, werd er vijf keer gelijkgespeeld en ging de ploeg tienmaal onderuit.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vier Eredivisieclubs wachten zelfde soort ineenstorting als Vitesse: ‘Serieuze zorgenkindjes’

Net als Vitesse zijn er nog vier andere clubs in de Eredivisie die een ‘riskant beleid voeren’. Het zou gaan om FC Utrecht, NEC, FC Volendam en Fortuna Sittard.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen