Telegraph geeft uitsluitsel over mogelijk ontslag Erik ten Hag bij Manchester United

7 mei 2024, 14:45   Bijgewerkt: 7 mei 2024, 14:50
Foto: © Imago

De Engelse krant The Telegraph heeft begrepen dat Erik ten Hag het seizoen vooralsnog 'gewoon' mag afmaken als trainer van Manchester United. De roep om het ontslag van de Nederlandse trainer bereikt een dag na de vernedering door Crystal Palace (4-0) een hoogtepunt, waarbij ook een aantal clubiconen het vertrouwen in Ten Hag heeft opgezegd.

"Telegraph Sport heeft begrepen dat United niet van plan is om Ten Hag voor de FA Cup finale tegen Manchester City, op 25 mei, te ontslaan", schrijft verslaggever Matt Law dinsdagmiddag in de Engelse kwaliteitskrant. Hoewel dat de oud-trainer van onder meer FC Utrecht en Ajax 'enige hoop' zou kunnen bieden om zijn baan 'op de een of andere manier' nog veilig te stellen, zou een deel van de spelersgroep er inmiddels van overtuigd zijn dat het lot van Ten Hag inmiddels feitelijk vaststaat.

Artikel gaat verder onder video

Onder meer Paul Scholes en Michael Owen zien Ten Hag echter liever vandaag dan morgen vertrekken. "Op een bepaald moment moet je een beslissing nemen", zegt Owen tegenover Premier League productions in een reactie op de pijnlijke nederlaag die United maandag leed op Selhurst Park. "Manchester City gaat werkelijk niets van ze overlaten", spreekt de oud-international zijn vrees uit voor de bekerfinale. Ook in de drie resterende competitiewedstrijden gaat Ten Hag mogelijk geen enkel punt pakken, voorziet Owen: "Arsenal speelt ze kapot op Old Trafford, Newcastle United gaat ze waarschijnlijk ook verslaan en ik geef ze zelfs weinig kans tegen Brighton", sombert de Ballon d'Or-winnaar van 2001.

Owen ontwaart bovendien geen enkele invloed van Ten Hags assistent Steve McClaren op het spel van de dolende topclub. "Hij is een briljante coach en dit team wordt helemaal niet gecoacht." Daar sluit Scholes, die de oud-trainer van FC Twente meemaakte als assistent van Sir Alex Ferguson én als bondscoach van Engeland, zich bij aan. "Er zitten niet daadwerkelijk zoveel slechte spelers bij United, toch?", stipt de oud-middenvelder aan. "Het ziet eruit alsof ze niet gecoacht worden, dat is de fout van de manager. Het lijkt alsof ze niet meer willen vechten."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Haaland slaat terug na vierklapper: ‘Die man kan me echt niets schelen’

Erling Haaland reageert op de kritiek die Roy Keane recent op hem had.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

In Engeland heb je dus dezelfde achterlijke analisten als in NL. Veel praatjes maar zelf niks doen. Dit elftal heeft weinig kwaliteit, een waardeloze instelling en ze zijn liever luii dan moe. Vorig seizoen boven zichzelf uitgestegen, nu ook een waslijst aan blessures. Van Gaal en Mourinho kregen het ook niet voor elkaar. Deze club is doodziek.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen