Holstein Kiel schrijft geschiedenis en debuteert komend seizoen in Bundesliga

11 mei 2024, 23:05

Holstein Kiel speelt komend seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis in de Bundesliga. De Noord-Duitse club wist concurrent Fortuna Düsseldorf in een rechtstreeks duel op 1-1 te houden, waardoor Die Störche het benodigde punt om te promoveren binnensleepten.

De thuisploeg begon uitstekend in het eigen stijf uitverkochte Holstein-Stadion en kwam na twee minuten al op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Benedikt Pichler. Kort daarna leek Fortuna Düsseldorf een penalty te krijgen na een handsbal van Patrick Erras, maar de VAR zette hier een streep door. Vlak voor de thee werd het nog bijna 2-0 via Alexander Bernhardsson, die net naast mikte.

Bij de bezoekers had Christos Tzolis, die vorig seizoen een halfjaar op huurbasis voor FC Twente speelde, een basisplaats. De Griekse buitenspeler kreeg het thuispubliek stil door na zeventig minuten de gelijkmaker tegen de touwen te schieten uit een penalty. De 1-1 zorgde voor de nodige spanning bij het thuispubliek, maar gescoord werd er niet meer, waardoor Holstein Kiel zich voor het eerst sinds de invoering van de Bundesliga in 1963 mag melden op het hoogste niveau.

Fortuna Düsseldorf heeft als nummer drie van de 2. Bundesliga ook nog volop kans om te promoveren. De ploeg kan via een play-off om promotie/degradatie tegen de nummer zestien van de Bundesliga een plekje afdwingen op het hoogste niveau. Momenteel staat Union Berlin, dat dit seizoen nog uitkwam in de Champions League, op deze plek.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dit is het virtuele schema voor de play-offs van de Keuken Kampioen Divisie

Dit is het virtuele speelschema van de play-offs, waarin de top van de Keuken Kampioen Divisie strijdt om promotie en de nummer zestien van de Eredivisie juist probeert degradatie te voorkomen.

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!