Gebroeders Van de Kerkhof willen beschermde status voor kampioen: 'Onder de honderd miljoen mag hij niet weg'

6 mei 2024, 15:00
Foto: © Imago

Willy en René van de Kerkhof stellen dat PSV Jerdy Schouten alleen voor een gigantisch bedrag mag verkopen. De twee clubiconen schatten zijn waarde voor de kampioensploeg zeer hoog in.

PSV werd afgelopen zondag kampioen van de Eredivisie, door in eigen huis Sparta Rotterdam met 4-2 te verslaan. Een punt had ook volstaan, maar een overwinning is extra lekker voor de fans. Nu is het de grote vraag of PSV deze succesploeg bij elkaar kan houden. René heeft daar wel vertrouwen in, zegt hij in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. “Ik denk dat er twee spelers vertrekken en daar ook goede vervangers voor komen. Als dat gebeurt, ik zeg het maar hardop, dan worden we volgend jaar weer kampioen.”

Artikel gaat verder onder video

De bekende broers willen dat twee spelers sowieso nog een jaar langer in Eindhoven voetballen. Eén daarvan is Jerdy Schouten die met zijn voetballende kwaliteiten op het middenveld en in de verdediging onmisbaar is geworden. “Onder de honderd miljoen euro mag hij niet weg”, stelt Willy. En over Joey Veerman: “Voor PSV zou het geweldig zijn als hij langer bleef. Maar voor zijn ontwikkeling is het misschien beter om naar een grotere competitie te gaan waar hij elke week tegen sterkere tegenstanders speelt. Dan moet hij wel spelen; bij PSV heeft hij die garantie.” Over Hirving Lozano zijn de heren minder tevreden. “Als hij er tegen Ajax weer drie maakt, dan mag hij nog even blijven. Anders niet.”

De grootste teleurstelling van het seizoen was toch wel de uitschakeling in de Champions League door Borussia Dortmund, vindt René. “Als je hen nu in de halve finale van de Champions League ziet… We hadden echt een unieke kans om Europees heel ver te komen en het is maar de vraag of je die kans nog een keer krijgt." Willy sluit zich daarbij aan en stelt hoge eisen aan PSV. “Sommige clubs zijn in principe een maat te groot, maar toch moet de halve finale of misschien wel de finale je doel zijn.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Johan Bakayoko klopt daags na uitzending Studio Voetbal aan bij PSV-leiding

PSV-aanvaller Johan Bakayoko klopte begin februari aan bij de clubleiding na een uitspraak van technisch directeur Earnest Stewart in Studio Voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Deze 2 heren fantaseren er lustig op los met hun 100 miljoen.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Die mannen zijn toch niet serieus ? Ed en Willem Bever.

Kkorat swatcat
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Zitten die 2 ook al aan de pillen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen