Sam Lammers haalt zijn gram met eervolle prijs: 'Mensen hebben dan snel een oordeel klaar'

2 mei 2024, 18:30   Bijgewerkt: 2 mei 2024, 18:50
Foto: © Imago

Sam Lammers is uitgeroepen tot Speler van de Maand april in de Eredivisie. De spits van FC Utrecht speelde met zijn club in de maand april vier wedstrijden. In elke wedstrijd wist Lammers zijn goaltje mee te pikken, en in de uitwedstrijd bij SC Heerenveen wist de 27-jarige spits de bal liefst twee keer tegen de touwen te krijgen. Een mooie beloning voor Lammers dus.

In januari kwam Lammers vanuit Schotland, waar hij speelde voor Rangers FC, op huurbasis naar de Domstad. “Ik was niet zenuwachtig, maar er was wel een soort bewijsdrang voor mezelf. Ik weet hoe ik mij ontwikkeld heb de afgelopen jaren en een hoeveel betere speler ik ben geworden, alleen mensen die je uit het oog zijn verloren pakken de statistieken erbij en hebben dan snel een oordeel klaar”, vertelt hij bij de prijsuitreiking tegen ESPN.

Artikel gaat verder onder video

Over de toekomst denkt Lammers nog niet al te veel na. “Ik heb hier, en ook thuis, gezegd dat ik eerst het seizoen wil afmaken. Er zijn nog veel doelen te behalen, waarvan Europees voetbal misschien wel het belangrijkste is. Daarna ga ik rustig nadenken over mijn toekomst en mijn keuze maken. Als ik de afgelopen weken bezig was geweest met waar ik volgend seizoen speel, dan stond ik hier niet met een prijs. Ik ben nooit aan mezelf gaan twijfelen, dat is denk ik wel belangrijk.”

De april-editie van het Elftal van de Maand is ook bekendgemaakt op donderdagmiddag. Het zal misschien niet als een verrassing komen, maar PSV is de hofleverancier van deze elf namen. Liefst zeven voetballers van de elf komen van de Eindhovense club. Overigens is een opvallende speler in het Elftal van de Maand de keeper, Mio Backhaus. De veelgekritiseerde sluitpost van FC Volendam verrichtte in april dertig reddingen, wat negen reddingen meer zijn dan iedere andere keeper uit de Eredivisie.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Go Ahead Eagles wint rechtszaak van FC Utrecht en krijgt flinke geldsom

Go Ahead Eagles heeft de rechtszaak van FC Utrecht gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen