'Bayern wil Dortmund opnieuw pijn doen en denkt aan opvallende transfercoup'

1 mei 2024, 16:49
Foto: © Imago

Bayern München overweegt binnenlandse rivaal Borussia Dortmund komende zomer een slag op de transfermarkt toe te brengen. De Duitse recordkampioen ziet in de Nederlandse linksback Ian Maatsen, die momenteel door BVB gehuurd wordt van Chelsea, een potentiële vervanger van Alphonso Davies, zo melden Engelse media woensdagmiddag.

Maatsen leek afgelopen zomer op weg naar Burnley, de club waarmee hij in het voorgaande seizoen promotie naar de Premier League afdwong. Hoewel de clubs er al uit waren, opteerde de speler ervoor om voor zijn kansen in Londen te gaan. Afgelopen winter, na slechts een handjevol speelminuten voor The Blues, vertrok hij alsnog, zij het op huurbasis, naar Dortmund. In Duitsland is Maatsen wél verzekerd van een basisplaats. Inmiddels staat hij op achttien wedstrijden voor de club waarmee hij vanavond (woensdag) aantreedt tegen Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League.

Artikel gaat verder onder video

Dortmund zou na de zomer dan ook graag nog steeds over Maatsen willen beschikken, maar financieel wordt dat een lastig verhaal. In zijn huidige Chelsea-contract, dat hij afgelopen zomer nog verlengde, is een gelimiteerde transfersom opgenomen van 40,9 miljoen euro. Mocht Dortmund erin slagen de Champions League te winnen, dan levert dat een kleine 120 miljoen euro op. BVB zou dat bedrag willen aanwenden om de huurcontracten van zowel Maatsen als Manchester United-huurling Jadon Sancho om te zetten in een permanente verhuizing, zo weet de Britse krant The Standard.

Het kapitaalkrachtige Bayern zou minder moeite met de clausule in Maatsens contract hebben en ziet in de Nederlander volgens diezelfde krant een potentiële vervanger van Alphonso Davies. De Canadees loopt in 2025 uit zijn contract bij Der Rekordmeister en wordt onder meer gelinkt aan Real Madrid, dit seizoen de tegenstander van Bayern in hun halve eindstrijd in het miljardenbal.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Walging om Vinícius Júnior: ‘Hij vraagt altijd om respect van tegenstanders en fans, maar…’

Het Spaanse Sport is niet te spreken over het gedrag van Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior na afloop van de Clásico tussen FC Barcelona (3-2).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen