Van der Vaart grapt na zien curieuze penalty-save over Cillessen: 'Die is op je eigen conto'

30 april 2024, 08:59

Rafael van der Vaart kan het niet laten een grap over Jasper Cillessen te maken na het zien van een curieuze strafschop in de wedstrijd tussen UD Las Palmas en Girona van afgelopen zaterdag. Paulo Gazzaniga voorkwam al vroeg in de wedstrijd dat Daley Blind en zijn ploeggenoten op achterstand kwamen door een penalty van Las Palmas-spits Sandro Ramírez met zijn gezicht te keren.

Ramírez mocht binnen tien minuten al aanleggen, maar liet dankzij de pijnlijke redding van Gazzaniga dus na om Las Palmas op voorsprong te schieten. Aan de andere kant liet ook Girona-spits Artem Dovbyk even later een penalty onbenut, maar wist David López in de rebound wél raak te schieten. In de tweede helft kreeg Dovbyk vervolgens een herkansing vanaf de stip en bepaalde hij de eindstand op 0-2.

In Rondo wordt maandagavond de opmerkelijke save van Gazzaniga nog eens vertoond. "Hij pakt een penalty, maar het kost hem wel een paar hersencellen, op z'n minst", kondigt presentator Wytse van der Goot het fragment aan. "Hij wist dus niet dat hij hem pakte, mazzelpik", merkt Marco van Basten lachend op.

"Cillessen zou er een moord voor doen", grapt Van der Vaart vervolgens. Van der Goot reageert: "Die is op je eigen conto." Van der Vaart baarde in 2022 opzien door de keeper van N.E.C., met wie hij samenspeelde in het Nederlands elftal, onder meer 'een beetje een naar mannetje' te noemen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Walging om Vinícius Júnior: ‘Hij vraagt altijd om respect van tegenstanders en fans, maar…’

Het Spaanse Sport is niet te spreken over het gedrag van Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior na afloop van de Clásico tussen FC Barcelona (3-2).