Van der Vaart weet het zeker: 'Van Basten en ik zouden nu bij Ajax moeten werken'

29 april 2024, 21:16
Foto: © Ziggo

Volgens Rafael van der Vaart moeten er meer Ajax-iconen bij de club gaan werken. Momenteel is er een gebrek aan voetbalknowhow en aan Ajax-dna bij de club, vindt de ex-international.

Tijdens Rondo wordt een foto van de voormalige rvc van Ajax getoond, met daarop Georgette Schlick, Cees van Oevelen, Annette Mosma, Pier Eringa en Jan van Halst. Marco van Basten ziet echter te weinig voetbalkennis op de foto. "Deze vijf mensen, met Jan erbij, moeten erop toezien dat Ajax verstandige beslissingen maakt wat betreft aan en verkoop en dergelijke. Jan heeft wat verstand van voetbal, maar die andere vier zie ik niet op het voetbalveld verschijnen. Dat lijken mij geen voetballers. Ik heb het even over wat er op het veld gebeurt, dat is uiteindelijk de basis."

Artikel gaat verder onder video

Van Halst probeert daar vervolgens wat argumenten tegen te stellen. "Je zou de discussie kunnen voeren, moeten er niet meer mensen met een voetbalachtergrond in de rvc van Ajax. Maar Ajax is niet alleen een voetbalclub. Het is ook een beursgenoteerde onderneming." Van Basten vindt de (voormalige) verhoudingen bij de club vooral scheef. “Waar, maar Ajax is wel voor 99% voetbal. Deze vijf, dat is 80% business en niks met voetbal. Dat is toch ook een beetje gek."

Wat de oplossing is voor de club in crisis, is de vraag, maar Van der Vaart heeft wel een idee. "Laten we gewoon zeggen hoe het is. Jij (Van Basten, red.) zou toch bij Ajax moeten werken, ik zou bij Ajax moeten werken, Sneijder, Nigel de Jong.” Jan van Halst onderbreekt de oud-middenvelder. “Ik heb je nog gevraagd, man!” Raf reageert kortaf en gaat vervolgens verder met zijn monoloog. “Ja, we hebben nog gesproken. Maar dat gebeurt dus gewoon niet. Ik woon nu natuurlijk in Roemenië, voor mij is dat wat lastig. Ik en Jan hebben een heel goed gesprek gehad en ik wilde eigenlijk wel, alleen kon het privé gewoon even niet."

Van der Vaart vraagt Van Basten vervolgens of hij Ajax mee uit het moeras zou willen trekken. “Ik niet nee, gewoon in het algemeen niet", reageert de oud-spits. "Er zullen best jongens zijn die willen helpen. Er zijn nog zat voetballers die in Nederland nog wat kunnen betekenen." Van Basten is door Ajax wel gevraagd, net als heel veel andere Ajacieden, zo stelt Van Halst. “Iedereen zei daar om zijn reden ‘nee’ tegen. Dat vond ik wel jammer.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Ik ben bij Alex Kroes thuis geweest, ik heb hem hoog zitten’

Steun voor Alex Kroes van een oud-speler van Ajax. "Als hij weer structuur kan krijgen in die club, dan gaat hij straks ook als gevierd man naar buiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Van Basten sowieso niet.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alles beter dan wat er nu zit

Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dan zullen de frikandellen wel een muntje minder kosten in de Arena. En wie weet kunnen ze daar de mediamarkt omtoveren als Marco’s pannenkoekenhuis.

John Prins
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

van Basten een goede voetballer, maar daar blijft het dan ook bij. Als je het dan allemaal zo goed weet en zoveel commentaar hebt, laat dan zien hoe het moet, maar daar heeft mijnheer van Basten geen trek in, bang om wederom weer op zijn bek te gaan. Maar zo zijn er nog meer oud spelers, precies die allemaal genoemd worden.

Laurens1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Iedere zelf respecterende oud speler stapt niet in bij Ajax, met dit soort troep is er geen resultaat te behalen. Beetje de situatie zoals het jaren bij Feyenoord was, hè Rudolf!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen