Van Basten wekt irritatie bij Van Halst na 'duister onderzoek': ‘Je reageert een beetje geprikkeld’

29 april 2024, 21:28
Foto: © Rondo

Marco van Basten heeft gehoord dat het KPMG-onderzoek over Sven Mislintat ‘duister’ is geweest, zo confronteert de analist Jan van Halst bij Rondo van Ziggo Sport. De voormalig interim-directeur van Ajax reageert hier niet al te enthousiast op.

Het KPMG-onderzoek vond plaats wegens mogelijke belangenverstrengeling van Mislintat bij de transfer van Borna Sosa naar Ajax. “Daar zijn geen bewijzen begrepen”, reageert Van Halst kort en bondig. “Dat is allemaal heel duister geweest, hoor”, reageert Van Basten, die een vragende blik van Van Halst terugkrijgt? “Is dat zo, weet jij dat?”

Artikel gaat verder onder video

“Bepaalde mensen hebben dat onderzoek niet mogen inzien, zulke dingen hoor ik, vanwege privacy of zo”, gaat Van Basten verder. “Oké…”, antwoordt Van Halst op zijn beurt met een stalen gezicht. Wytse van der Goot merkt wat op aan zijn tafelgast. “Je reageert een beetje geprikkeld?”, zegt de presentator.

“Nee, helemaal niet. Maar dan moet je ook met feiten komen. KPMG is een professioneel bedrijf, dus ik ga ervan uit dat zij dat professioneel doen”, antwoordt de oud-voetballer. De situatie van Pier Eringa wordt vervolgens besproken. De voormalig voorzitter van de rvc van Ajax zou niet benaderd zijn in het onderzoek. “Ja, dat weet ik niet…”, zegt Van Halst.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Ik ben bij Alex Kroes thuis geweest, ik heb hem hoog zitten’

Steun voor Alex Kroes van een oud-speler van Ajax. "Als hij weer structuur kan krijgen in die club, dan gaat hij straks ook als gevierd man naar buiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Zielig. Elkaar wat onderuit proberen te halen in een tv-programma. Sjonge jonge wat een niveau.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Nee elkaar naar de mond praten is een niveau

Brigges
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Twee idioten die z.s m van de buis moeten verdwijnen

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Als analist zie ik hem liever dan als trainer, was fenomeen als speler, vervelende is dat ze dan erg in zich zelf gaan geloven en denken dat ze het evangelie verkondigen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen