Driessen wijst na landstitel PSV naar Ajax: ‘Dat moet het spookbeeld zijn’

6 mei 2024, 10:37   Bijgewerkt: 6 mei 2024, 11:02
Foto: © Imago/De Telegraaf

PSV kroonde zich zondagmiddag dankzij een 4-2 overwinning op Sparta Rotterdam voor de eerste keer sinds 2018 tot kampioen van Nederland en er ligt een mooie basis om de komende jaren aan kop te blijven staan. Maar dan moeten de Eindhovenaren het wel beter aanpakken dan Ajax, zo stelt Valentijn Driessen. Volgens de verslaggever van De Telegraaf moeten de voorbije twee jaar in Amsterdam voor PSV ‘het spookbeeld zijn van hoe snel het kan verkeren in de top’.

Ajax kroonde zich in 2019, 2021 én 2022 tot kampioen van Nederland, waardoor de vergelijking met het toen ongenaakbare Bayern München al snel was gemaakt. Niet in de laatste plaats omdat de club uit Amsterdam ook financieel een ruime voorsprong had ten opzichte van concurrenten Feyenoord en PSV. Maar twee jaar later is er van zowel de sportieve als financiële voorsprong weinig tot niets meer over. Twee jaren van chaos, zowel binnen als buiten de lijnen, werden Ajax dit seizoen fataal. PSV pakte in de tussentijd door. “Met het kampioenschap, de verzekering van tientallen miljoenen euro’s uit de Champions League volgend seizoen en enorm gestegen transferwaardes neemt PSV, na eerder ook Feyenoord, de rol over van het geïmplodeerde Ajax”, schrijft Driessen in zijn column.

Artikel gaat verder onder video

“Was het Ajax van Marc Overmars het voorbeeld voor Van der Wallen (voorzitter van de raad van commissarissen van PSV, red.) & co - zelfs Overmars’ favoriete trainer Bosz werd naar PSV gehaald - het Ajax van de laatste twee seizoenen moeten het spookbeeld zijn van hoe snel het kan verkeren in de top”, vervolgt Driessen. Waar het verschil tussen Ajax en PSV vorig seizoen nog ‘slechts’ zes punten was in Eindhovens voordeel, daar is het gat tussen beide topclubs dit jaar liefst 35 punten. “Voor PSV wordt het komende zomer belangrijk om de boel zoveel mogelijk bij elkaar te houden, hoe aanlokkelijk het ook is om te cashen”, zo schrijft Driessen. Ajax verkocht na z’n laatste landstitel in 2022 bijna alle sterkhouders, wat PSV volgens Driessen dus moet zien te voorkomen.

Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want er wordt vanuit alle hoeken getrokken aan de spelers uit het succeselftal van trainer Peter Bosz. “Architect Veerman en Bakayoko lonken naar een transfer en de toekomst van huurlingen Dest en Tillman bij PSV is ongewis. Aan de bovenkant zou het daarbij moeten blijven, wil Bosz niet een half nieuw elftal moeten formeren. Tegelijk dient PSV aan de onderkant door te selecteren”, stelt Driessen, die van mening is dat André Ramalho niets in de basiself heeft te zoeken. “Weliswaar twee seizoenen te laat, maar eindelijk is er de overtuiging in Eindhoven dat centrale verdediger Ramalho de club niet verder helpt, maar de groei juist blokkeert. Alleen zo kan de 25e landstitel het begin zijn van meer moois voor PSV.”

Het kan nóg beter in Eindhoven

In een interview met het Eindhovens Dagblad laat technisch directeur Earnest Stewart van PSV zich uit over wat men in Eindhoven kan leren van de implosie in Amsterdam. “Je kunt leren van wat anderen doormaken en hoe snel het soms kan gaan in het voetbal. Belangrijkste is dat wij geen fouten maken en dat we ons moeten behoeden daarvoor. Dat het zo snel minder gaat, mag ons niet overkomen”, zo vertelt Stewart. Volgens de Amerikaan kan dit PSV nóg beter. “Van de eerste tot de laatste dag hebben we met PSV op kop gestaan, dus in die zin vind ik de titel volledig verdiend. Het kan ook nog beter dan dit seizoen, daar ben ik van overtuigd. We hebben nog een aantal transferperiodes nodig om een volgende slag te maken.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Johan Bakayoko klopt daags na uitzending Studio Voetbal aan bij PSV-leiding

PSV-aanvaller Johan Bakayoko klopte begin februari aan bij de clubleiding na een uitspraak van technisch directeur Earnest Stewart in Studio Voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Met alle respect maar vorig seizoen was Feyenoord gewoon dikverdiende nr 1. Dit seizoen valt alles op z’n plek en nu praat hij alsof hij de nieuwe Bayern München in Nederland kan worden.. dat kennen we ergens van. Wacht eerst volgend seizoen maar af wanneer de honger iets minder is na deze kampioenschap en ga dan verder praten.

Storm
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

"Met alle respect". Serieus? Hahahahahaha clown!

Rudolf21
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Earnest Stewart heeft het prima gedaan in Eindhoven hij heeft er mede voor gezorgd dat ie Ajax op 35 punten achterstand heeft gehouden. Of dat nou echt een hele grote prestatie is nog wel de vraag. Alleen het is makkelijker om kampioen te worden dan te blijven dus we zullen t volgend seizoen zien.

gtsb
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Had jij niet iets met normaal reageren storm . Met respect etcetc . Opletten mensen !!!😉

Flamingo
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Storm, ben jij KingCrimson maar heb je je naam verandert?

Rudolf21
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Vanaf het begin dat Storm op deze site reageerde kon je al weten dat het KingCrimson is. Hij is terug van zijn schuiladres na de klassieker. Volgens mij heeft ie geen tv aangezet of krant opengeslagen na die 6-0 en nu in zijn trauma verwerking begint ie weer de oude te worden onder een andere identiteit.

Storm
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

@Flamingo: nee. Ik ben gewoon mezelf.

Storm
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Je fantaseert wat veel jochie.

Storm
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@gtsb in tegenstelling tot Rudolf21 en ene Haike zeik ik niet bij elk bericht een club af of mensen van een club. En je kunt hier de gutmensch uithangen door mij terecht te willen wijzen, maar je kunt met de beste wil van de wereld niet ontkennen dat deze 2 "heren" bij vrijwel élk bericht totaal respectloos zijn. Ik, en ik denk vele met mij, vind het beneden alle peil. Maar dan kom je naar mij wijzen omdat ik "clown" schrijf, maar over hun gedrag hoor ik je nooit. Héél vreemd. Of zal ik gewoon hypocriet zeggen?

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Rudolf21, ik ga er vanuit dat je een volwassen persoon bent of ook al ben je 21 jaar dan moet je al een volwassen denkpatroon hebben. Op deze opmerking: "Vanaf het begin dat Storm op deze site reageerde kon je al weten dat het KingCrimson is" ga je al plat. Het is een aanname dat op niets gebaseerd is, want je kunt het niet hard maken, tenzij je je dit aan de redactie van FCUpdate vraagt. Mijn tip: via 'contacten' hier linksonder kan je een formulier invullen en aan hen je veronderstelling kenbaar maken met het verzoek dit aan je door te geven of het wel zo is of niet, als je het spannend vindt. Los hiervan, wat maken de reacties van Storm nou uit ? Ik lees hier zo vaak dat iedereen een 'eigen mening' heeft, nou Storm heeft dat ook of je er nou mee eens bent of niet. Jij hebt ook vaak 'meningen' waarvan de grenzen van het toelaatbare worden overschreden en daar krijg je ook reacties tegenover en wees dan sportief/flink en verwerk die reacties dan ook op een volwassen manier, het zal je sieren.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Flamingo jij bent wakker !

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het 'duo ' is weer terug .

Storm
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

@Krotje: dank dat je voor me opkomt maar het is niet nodig. Ik word alleen nogal kotsmoe van dat eeuwige afzeiken en taalgebruik van deze "meneer". Het slaat helemaal nergens op en hij weet niet van ophouden. Ik heb er ook melding van gemaakt. En voor het geval dáár weer mensen wat van vinden: dat boeit me totaal niet.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Storm, ik weet dat je je zelf heel goed kan redden, maar de gefrustreerde aannames en stuitende opmerkingen van 2, 3 gassies van een bepaalde hoek nodigen mij uit om hen daarop te attenderen. Nijd, jaloezie over het kampioenschap van PSV spatten van ze af, het ontbeert hen aan realiteitszin.

Flamingo
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Oke Storm, was gewoon een vraag.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Stewart beter als in dit seizoen gaat echt niet lukken qua punten. Jullie zijn heel verdiend kampioen maar zo’n seizoen krijg je niet snel meer

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

In alle opzichten deed PSV het voortreffelijk: Bosz, Lang, Lozano, Tillman, Til, Schouten, Dest binnenhalen was de basis voor het succes. Voor mij zijn Stewart/Brandts de beste bestuurders en beleidsbepalers van alle clubs van de ED, goede visie, het bewijs is geleverd. Mijn gevoel zegt dat PSV de komende seizoenen de ED gaat overheersen, anderen die het weten kunnen hebben dit ook al voorspeld las ik hier en daar.

Storm
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Eens.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Eens. Ajax heeft waarschijnlijk opbouw tijd nodig, en ik vermoed dat Feyenoord leeg gaat lopen met vertrek van de trainer en belangrijke spelers. Te veel in 1x. Hoop desondanks dat het komend seizoen wel iets spannender gaat worden dan dit seizoen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Klantenservice, je gelooft het of niet, maar ik word als Feyenoordhater geframed, wat ik probeer is om zo objectief als -voor mij- mogelijk is om mijn mening te geven. Wat Feyenoord betreft is de te verwachten leegloop te groot, maar ik vertrouw net als de meeste Feyenoorders wel op Te Kloese, is zakelijk ook geen kleine jongen. Feyenoord is het slachtoffer van zijn eigen succes net als Ajax enkele seizoenen geleden. Als Ajacied kan ik alleen maar met bewondering en respect naar de handel en wandel van Stewart en Brandts kijken, ik wou dat zij bij Ajax ook zo konden doen maar niet helaas, ok het is nu oude koek. Er komt een nieuw seizoen met voor elke club nieuwe kansen, ik denk wel dat bij PSV alles al staat: organisatie en spelersgroep, tenzij er enkele er van worden verkocht zoals: Bakayoko, Veerman, Dest (terug naar Barca).

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dit bedoel ik dus klantenservice . Het is zo duidelijk . Krotje (rob) is zelf begonnen met hater etcetc naar anderen ,en nu speelt meneer het slachtoffer. Storm is gewoon kc die helpt . Veel plezier ermee

Storm
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

@gtsb graag mijn naam buiten jouw fantasieën laten, ok? Ik heb geen behoefte aan allerlei flauwekul van jou. Of van wie dan ook hier. Zint het je niet wat ik schrijf, jammer dan. Ik kom hier niet om jou te plezieren. Ik heb geen interesse in je.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Krotje, Rob, hater naar anderen etc. etc. etc., slachtoffer, Storm is KC ? Hoe troebel en warrig is het brein van gtsb. Bewijzen graag.

Dug out
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor een keertje ben ik het met Driessen eens. Laat Ajax een wijze les zijn voor Feyenoord en PSV hoe het niet moet. Continuïteit! Er moet al een plan zijn als iemand wegvalt, trainer, speler of bestuurder. Constant vernieuwen met het CL geld en het bereiken van de CL als doelstellen. Dat is alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal. Eén rijke club in de eredivisie is niet goed.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Allemaal leuk en aardig, maar in Europa hebben ze al jaren niks laten zien en dat gaat niet gebeuren ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen