Johan Cruijff ArenA op de banken: eerste hattrick voor Ajax-speler sinds 2022

12 mei 2024, 15:18

Steven Bergwijn heeft de supporters van Ajax zondagmiddag op de banken gekregen in de thuiswedstrijd tegen Almere City. De aanvaller voltooide in de eerste helft een razendsnelle hattrick. Het betekent de eerste hattrick voor een speler van Ajax in de Eredivisie sinds 14 augustus 2022.

Bergwijn opende het bal tegen Almere City na 29 minuten na een combinatie met Brian Brobbey. Vijf minuten later volleerde de buitenspeler fraai raak uit een hoekschop voor de 2-0 en weer vier minuten later voltooide hij zijn hattrick na een fraaie individuele actie. Tussen zijn eerste en derde treffer zaten slechts negen minuten.

Het betekende de eerste hattrick voor een speler van Ajax in de Eredivisie sinds 14 augustus 2022. Toevallig was het destijds, tegen FC Groningen (6-1 winst), ook Bergwijn die drie doelpunten wist te maken in één wedstrijd.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez: 'Opvallend en gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'

Kenneth Perez is verrast. "Ik vind het wel opvallend dat je blijkbaar zó graag bij Ajax wil komen."

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!