Onduidelijkheid in München: Bayern voerde gesprekken met zaakwaarnemers Ten Hag, Champions League-winnaar wil Tuchel niet opvolgen

6 mei 2024, 09:36   Bijgewerkt: 6 mei 2024, 10:52
Foto: © Imago

Bayern München ziet in Erik ten Hag een belangrijke kandidaat om volgend seizoen trainer van de club te worden. Der Rekordmeister voerde de laatste weken gesprekken met de coach van Manchester United, zo weet Florian Plettenberg.

Dat de halvefinalist in de Champions League interesse heeft in de diensten van de Nederlandse trainer, dat is al even duidelijk. Ten Hag is bovendien een bekende voor de club: voor zijn successen bij FC Utrecht en Ajax was hij twee seizoenen coach van Bayern München II, waardoor hij in ook contact kwam met Pep Guardiola.

Nu blijkt ook dat de Duitse topclub de laatste weken gesprekken heeft gevoerd met vertegenwoordigers van Ten Hag, die er toch niet zeker van lijkt te zijn dat hij volgend seizoen nog trainer van Manchester United is. De Nederlander staat onder druk, aangezien de resultaten in Engeland tot op heden tegenvallen. Wel geeft Ten Hag steeds aan dat hij niet wil weglopen voor de problemen en de club weer graag terug naar de top helpt.

Een opvolger vinden van Thomas Tuchel is voor Bayern nog geen makkelijke zaak gebleken. Eerder kozen Julian Nagelsmann en Xabi Alonso ervoor om niet op aanbiedingen van de club in te gaan, vorige week sloot Ralf Rangnick zich daarbij aan. De coach van Oostenrijk focust zich liever volledig op het komende EK. Ook Zinedine Zidane liet zondag in een interview weten te ontkennen de nieuwe trainer van Bayern te worden. Julen Lopetegui is naast Ten Hag ook in beeld, maar de Spanjaard lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een overstap naar West Ham United.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Bodyguard van Lionel Messi sprint in de 91e minuut plots het veld op

In de blessuretijd van de ontmoeting tussen Sporting KC en Inter Miami in de Amerikaanse MLS deed zich een nogal opmerkelijk moment voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bayern is wanhopig geworden. Ten Hag heeft niks gepresteerd bij United en toch is hij in beeld. Dan zou ik als ik Bayern was eerder José Mourinho benaderen.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zal wellicht een gedeelte op basis van zijn eerdere tijd bij Bayern München zijn. En MU is natuurlijk al een hele tijd niet meer de club die het ooit was, ook niet voordat Ten Hag er trainer was.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zou je inderdaad zeggen dat men Mourinho zou moeten benaderen, echter in Munchen zijn ze absoluut niet gecharmeerd van s'mans "kwaliteiten" buiten het voetbal en naast de lijnen. Die kan zomaar een schorsing voor de rest van zijn leven krijgen voor zijn wanstaltige gedrag tegenover officials, tegenstanders en zelfs het publiek. Een zeer,zeer naar persoon.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou zeggen doen Erik als het mogelijk wordt. De PL is niets voor Nederlandse coaches te zijn en omgekeerd ook, misschien alleen voor Hiddink en Van Gaal, zij hadden een betrekkelijk succes met Chelsea en ManU, andere tijden andere momentums voor de invasie van de huidige Latijnse en Duitse topcoaches. Het Duitse en Belgische voetbal liggen dichter bij ons en Erik was al eerder bij Bayern werkzaam geweest.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen