Spaan pleit voor langer verblijf omstreden Ajax-aankoop: ‘Dat krijgen ze niet van huis uit mee’

26 april 2024, 11:20
Foto: © Imago

Henk Spaan hoopt nadrukkelijk op een langer verblijf van Anton Gaaei bij Ajax. De Deense verdediger maakte afgelopen zomer voor een paar miljoen euro de overstap naar de Nederlandse recordkampioen, maar is nadien nog geen moment onomstreden geweest. Gaaei is mogelijk een van de vele zomeraankopen die na dit seizoen weer mogen vertrekken, maar Spaan hoopt dat Ajax hem nog een kans geeft.

4,5 miljoen euro telde Ajax neer voor de komst van Gaaei. De Deen moest in Amsterdam de strijd aangaan met Devyne Rensch, maar zou uiteindelijk veel meer spelen dan verwacht. Niet altijd even succesvol, op z’n zachtst gezegd. Zo werd Gaaei in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord in september halverwege de eerste helft al naar de kant gehaald door toenmalig trainer Maurice Steijn en ook op bezoek bij AZ werd hij door John van ’t Schip nog voor het rustsignaal vervangen. Het ging Gaaei niet in de koude kleren zitten en hij had een paar dagen nodig om die mentale tikken een plek te geven.

Artikel gaat verder onder video

Dat is de Deen gelukt. Hoewel er nog genoeg op hem valt aan te merken, behoorde hij in de voorbije weken tot een van de weinige lichtpuntjes bij Ajax. Spaan zag Gaaei ook in de thuiswedstrijd tegen Excelsior van afgelopen woensdag goed invallen. In het laatste kwartier werd de hoop op een punt voelbaar. Het was te merken aan de aanmoedigingen, aan de langzaam leeglopende longen van Excelsior, aan het steeds snellere ingooien van Hato, aan de sprints van Gaaei en aan de passing van Van den Boomen. Ajax had gewoon meer conditie met z’n tienen dan de elf van Excelsior. Opnieuw zag ik dat Gaaei moet blijven, schrijft Spaan in zijn rubriek Spaan geeft punten in Het Parool.

Volgens de columnist heeft Gaaei een ‘gedrevenheid’ die Ajax-spelers niet ‘van huis uit’ meekrijgen. De jongen viel goed in met de voorzet op het hoofd van Taylor als hoogtepunt, zo klinkt het. Als het aan Spaan ligt, gaat Gaaei ook volgend seizoen de strijd aan met Rensch. Laatstgenoemde is ook dit seizoen regelmatig het mikpunt van kritiek, maar Spaan ziet hem inmiddels een stuk beter voor de dag komen dan een paar maanden geleden. Ik las iets over het ‘blok’ van Ramaj, Hato, Taylor en Brobbey dat het fundament onder het nieuwe Ajax moet worden, maar wat mij betreft hoort Rensch daarbij. Hij speelt stukken beter dan een halfjaar geleden, aldus Spaan. Rensch maakte tegen Excelsior de openingstreffer en leidde de late gelijkmaker van Chuba Akpom in.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Ik ben bij Alex Kroes thuis geweest, ik heb hem hoog zitten’

Steun voor Alex Kroes van een oud-speler van Ajax. "Als hij weer structuur kan krijgen in die club, dan gaat hij straks ook als gevierd man naar buiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Gaaei is een speler met enige snelheid, maar verder is het niets. Hij kan helemaal niet verdedigen, dat het wat beter ging tegen Excelsior is logisch want Excelsior liep alleen nog maar achteruit en hoefde hij niet meer te verdedigen. Hij moet de eerste zijn die op de transferlijst gezet moet worden. Als je hem in de selectie houdt dan geef je een signaal af hoe hoog je de lat legt en dat is dan veels te laag. Het niveau van kwaliteit moet met meerdere stappen omhoog, iets wat waarschijnlijk in 1 transfer zomer niet gaat lukken, dan is je eerste stap van Gaaei afscheid nemen.

FriesR
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Langer blijven ? Ja als supporter op de tribune maar absoluut niet op het veld. Die Spaan word ook snel seniel.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Waarom nou zo lelijk reageren.

Lb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

niemand neem spaan serieus olie dom

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaaie is bijzonder slecht, om dit soort troep te scouten ben je nog slechter, tenzij je geld overhoudt bij transfers, dan ben je goed voor de club bezig!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen