Einde van een tijdperk: Sevilla neemt afscheid van clubicoon met bijna 700 wedstrijden

16 mei 2024, 14:05
Foto: © Imago

Jesús Navas en Sevilla gaan aan het einde van het seizoen uit elkaar, zo maakt zijn club donderdag bekend via de officiële kanalen. Hiermee komt er een einde aan een tijdperk, want de inmiddels 38-jarige Spanjaard speelde maar liefst 684 wedstrijden voor de Andalusiërs.

De geruchten over een breuk tussen Sevilla en Navas gingen al langer rond, maar zijn nu dus bevestigd door de Spaanse club. Donderdag heeft de rechtsback, die de gehele rechterflank kan bestrijken, de selectie van Sevilla ingelicht. Navas, die met zijn status als clubicoon gehoopt had op een nieuw contractvoorstel van Sevilla, is nog niet van plan zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Volgens Fabrizio Romano gaat de ervaren rechtsback transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Artikel gaat verder onder video

Tot nu toe speelde Navas liefst 684 wedstrijden voor Sevilla, waarin hij goed was voor 37 doelpunten en 119 assists. Daarnaast wist Navas in zeventien seizoenen de nodige prijzen te pakken met Sevilla. Zo won hij tweemaal de UEFA Cup (2006 en 2007), twee keer de Europa League (2020 en 2023) en een UEFA Supercup (2007). In Spanje wist Navas met Sevilla beslag te leggen op de Copa Del Rey (2007 en 2010) en de Spaanse Supercup. Naast Sevilla kwam Navas ook 183 wedstrijden uit voor Manchester City, waarin hij achtmaal trefzeker was en 35 keer aangever.

Navas speelt dit seizoen nog twee wedstrijden met Sevilla. Komende zondag gaat de ploeg op bezoek bij Athletic Bilbao, waarna de club het seizoen op 25 mei afsluit met een thuiswedstrijd tegen FC Barcelona.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Matthijs de Ligt loopt leeg na bizarre arbitrale beslissing: ‘Het is een schande, dit is ongelofelijk!’

Matthijs de Ligt is pislink na de uitschakeling met ‘zijn’ Bayern München in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen