Onbegrip over ontslag Xavi: ‘Wat behandelt Barcelona zijn legendes slecht’

24 mei 2024, 15:21   Bijgewerkt: 24 mei 2024, 15:31
Foto: © Imago

Sevilla-trainer Quique Sánchez Flores is vol onbegrip over de beslissing van FC Barcelona om Xavi Hernández alsnog te ontslaan. Volgens de oefenmeester zouden de Catalanen beter met clublegendes als Xavi om moeten gaan.

“Ik zou dit niet moeten zeggen, maar wat behandelt Barcelona zijn legendes slecht”, laat Flores zich op de persconferentie van Sevilla laatdunkend uit over de beslissing van FC Barcelona. “Wat een slechte reeks. Het is een waarschijnlijke een slechte reeks, maar wat een slechte reeks”, mompelt hij verder.

Artikel gaat verder onder video

“Koeman, Messi en nu Xavi, wat slecht. Ik zou willen dat clubs hun legendes goed behandelden", vervolgt hij. Dat zou fantastisch zijn. Dat is een erfenis van verbinding tussen de trainers en de fans. Legendes goed behandelen zorgt namelijk voor verbinding”, aldus Flores, die sinds december 2023 de trainer van Sevilla is.

Flores benadrukt ook hoeveel de vertrekkende Xavi in zijn carrière heeft betekent voor FC Barcelona. “Hij heeft als speler heel veel bereikt en ook als trainer goede dingen verricht voor de club. Ik zal hem zondag knuffelen en met hem praten." Sevilla en FC Barcelona staan komende zondag tegenover elkaar in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Met het vertrek van Xavi is er een einde gekomen aan de trainerssoap bij FC Barcelona. De Spaanse oefenmeester gaf eind januari aan na het huidige seizoen te vertrekken als trainer van de Catalaanse club, maar kwam op aandringen van voorzitter Joan Laporta terug op deze beslissing. Nu is de trainer alsnog ontslagen door diezelfde Laporta.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Koeman geeft hoop niet op: ‘Verwachting is dat hij fit kán zijn’

Ronald Koeman heeft nog altijd goede hoop dat Frenkie de Jong op tijd fit is voor het Europees Kampioenschap.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Dit is een reden om het allemaal, wat er geschreven word op over trainers enz enz niet meer zo nauw te nemen , het woord voor deze actie is kortom ... Vreselijk. Waanzinnig. Smerig. ACHTERBAKS.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen