Driessen over Kroes: ‘Normaal gesproken zou je zeggen dat je met deze man niet meer samenwerkt’

29 april 2024, 16:02
Foto: © Go Ahead Eagles

Valentijn Driessen denkt dat Alex Kroes alleen met Michael van Praag gaat samenwerken omdat hij Ajax heel graag uit het moeras wil halen. In iedere andere situatie hadden de nieuwe technisch directeur van de club en de voorzitter van de raad van commissarissen nooit door een deur gekund.

Kroes kocht naar verluidt een week voor de bekendmaking van zijn aanstelling als algemeen directeur bij Ajax aandelen van de club, wat ook wel bekend staat als handel met voorwetenschap. Van Praag reageerde daar in een interview zeer stevig en stellig op, waardoor het niet leek alsof Kroes nog in functie bij de Amsterdammers kon terugkeren. Afgelopen week heeft Van Praag excuses aangeboden aan Kroes, waardoor laatstgenoemde ook weer, al dan niet in een andere functie, bij de club kan terugkeren.

Artikel gaat verder onder video

Driessen krijgt tijdens Kick-Off de vraag of Kroes Michael van Praag wat kwalijk neemt. Daar is de journalist van De Telegraaf stellig over. “Eens. Kroes neemt hem natuurlijk niks kwalijk, omdat hij zó graag bij Ajax wil werken. Als hij nu zegt: ‘Ik neem Van Praag dat, dat en dat kwalijk’, dan heb je gelijk de poppen aan het dansen. Dan is er geen vruchtbare grond meer om op samen te werken.”

De wens om de club erbovenop te helpen is bij Kroes sterk, zo stelt Driessen. “Hij heeft gewoon eieren voor zijn geld gekozen, omdat hij zo graag bij Ajax wil werken. En of dat nou zijn Ajax-verleden is, status is, of er geld valt te verdienen, ik weet het niet. Maar normaal gesproken zou je gewoon zeggen: ‘Met deze man (Van Praag, red.) wil ik niet meer samenwerken’. Mike Verweij voegt hieraan toe dat Kroes natuurlijk niet over het lot van Van Praag beslist. “Daar gaat hij niet over. Hij kan Van Praag niet wegsturen. En het ontsnappingsluikje van Van Praag is dat hij zei: ‘Hij (Kroes, red.) komt niet terug in deze functie’. Maar nu krijgt Kroes natuurlijk een andere functie."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Ik ben bij Alex Kroes thuis geweest, ik heb hem hoog zitten’

Steun voor Alex Kroes van een oud-speler van Ajax. "Als hij weer structuur kan krijgen in die club, dan gaat hij straks ook als gevierd man naar buiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jamie
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Beetje vreemde situatie, eerst op non actief en aanzegging ontslag, daarna weerstand vanuit de leden en vervolgens aan de slag in een andere functie. Hoe kun je als RvC en als club nog geloofwaardig overkomen. Of je bent fout of je bent niet fout. Ben je fout, dan einde oefening, daar moet je nooit en te nimmer concessies aan doen! De RvC vond en vind dat Alex Kroes fout was (hij geeft aan dat hij niet wist dat het fout was of vond dat hij niets fout heeft gedaan, maar dit is al de derde keer dat hij er mee weg komt!!) en in het belang van....ja zo lust ik er nog wel een paar. Ajax is niet zo van het principiële. Je zet een slecht voorbeeld neer hier, hou de poot stijf, wat men ook vind van het gedrag, maar aandelen kopen met voorkennis, wat de uitkomst hiervan ook is, is bij wet verboden en dan kun je een mooi verhaal ophangen maar fout is fout, je moet daar uit de buurt blijven.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal eens . Ze blijven ook allemaal en gaan nu weer samenwerken . Dat kan nooit goed gaan op langere termijn dat snapt (bijna) iedereen

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met Valentijn Driessen moet je nooit vertrouwen op hebben, ook niet omdat hij Rotterdammer is. Klinkt wel logisch !!!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driessen rotterdammer !?. Tuurlijk joh

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen