Derksen onderbreekt bargast Vandaag Inside: 'Ga jij nou ook mee lullen over voetbal?'

23 april 2024, 09:29   Bijgewerkt: 23 april 2024, 09:41

Johan Derksen moet lachen om voormalig Kamerlid Arend Jan Boekestijn, die in de uitzending van maandag als bargast aanschuift in Vandaag Inside. De historicus geeft in de talkshow zowaar zijn mening over de trainerscarrière van Clarence Seedorf, maar wordt door De Snor direct gekapitteld: "Ga jij nou ook mee lullen over voetbal?"

Seedorf is voorzitter van de Black Impact Foundation, die zich inzet voor een meer inclusieve maatschappij, en maakte deel uit van het BIF All Stars-team dat het afgelopen zaterdag in het Olympisch Stadion in Amsterdam opnam tegen de Ajax Legends. Seedorf ziet in het feit dat er relatief weinig trainers en bestuurders van kleur in het (top)voetbal werkzaam zijn een bewijs dat racisme nog altijd aan de orde is. Derksen bezweert dat dat niet dé oorzaak is, en haalt de trainersloopbaan van Seedorf aan als voorbeeld.

"Hij zegt: er zijn weinig zwarte coaches. Hij heeft bij vier verschillende clubs zijn kans gehad en is overal binnen de kortste keren ontslagen. Niet omdat hij zwart was, maar omdat de resultaten niet goed waren. En voor zijn makkers Ruud Gullit en Edgar Davids geldt precies hetzelfde", meent Derksen. Seedorf stond na zijn uiterst succesvolle spelerscarrière aan het roer bij achtereenvolgens AC Milan, het Chinese Shenzhen FC, Deportivo La Coruña en de nationale ploeg van Kameroen, maar hield het in geen van die functies langer dan een jaar vol.

Boekestijn mengt zich later in de discussie: "Het blijft gek dat er heel veel zwarte spelers zijn, en heel weinig zwarte coaches", begint de gewezen politicus." Derksen laat hem die zin nauwelijks afmaken: "Ga je nou ook mee zitten lullen over voetbal, Arend Jan?", lacht de oud-hoofdredacteur van Voetbal International. Toch houd Boekestijn voet bij stuk: "Het is heel moeilijk om een goede coach te worden, meestal gaat het mis. Maar hij kan natuurlijk vreselijk pech hebben gehad bij die clubs." Dat gaat er bij Derksen niet in: "Vier keer pech?", waarop Boekestijn weer reageert: "Ik weet het niet, maar ik wilde het even opnemen voor Seedorf."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Maar één man zou Johan Derksen kunnen opvolgen in Vandaag Inside: 'Hij komt wel een beetje in de buurt'

Mocht Johan Derksen ooit vertrekken bij Vandaag Inside, dan lijkt er één geschikte kandidaat om zijn plaats aan de talkshowtafel over te nemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Persoonlijk vind ik de toevoegingen van Pieter Cobelens interessanter dan deze zelfingenomen kwal, vogeltje Boekestijn🤮

Dennis Schijf
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Volgens mij gaat het daar niet om, je mag reageren zoals jevwilt, maar slaat kant nog wal.Hij heeft namelijk gewoon gelijk, pak de statistieken er maar bij.Het komt simpelweg niet in zijn botte eigenwijze hersenen op om een keer in de spiegel te kijken, nee hoor, we trekken de racismekaart meteen tevoorschijn, lekker makkelijk.Je hoort me trouwens niet zeggen dat het niet gebeurd voor alle deugneuzen die meteen willen reageren, maar deze drammer wil niemand in dienst nemen, net zoals ik flink wat witte trainers kan benoemen die dezelfde eigenschap bezitten, Gert-Jan Verbeek misschien........

tino81
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Derksen redeneert altijd vanuit zijn achterban zonder hoed naar de feiten te kijken. Als je eerlijk bent Seedorf heeft in Europa geen gezonde kans gehad. De feiten; ten eerste hij deed het uitstekend vanaf zijn debuut 2e seizoenshelft voor AC Milan want qua behaalde punten stond hij eigenlijk 3e in de serie A, hij had de meeste punten behaald maar mensen als jawel Van Basten gingen zich er afgunstig mee bemoeien, het was eigenlijk een succes. Ten tweede, toen hij naar Spanje ging was dat om wederom een vallende club te helpen na wederom ontslag van een trainer, wat hem bijna gelukt was, Seedorf mocht blijven en was niet ontslagen. Dit waren zijn kansen in Europa dus ik denk dat iemand echt voor de camera Derksen moet helpen met het onderbouwen van meningen met feiten want zijn invloed op mikjoenen kijkers is vernietigend en Derksen is dus bevooroordeeld. Seedorf verdiend een eerlijke en volle kans in west Europa zonder dat hij de rommel hoeft weg te ruimen van een voorganger.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen