Celtic wint uitwedstrijd met 0-5 en prolongeert titel in Schotland: Rangers heeft het nakijken

15 mei 2024, 22:28   Bijgewerkt: 15 mei 2024, 22:40
Foto: © Imago

Celtic is door de overwinning op Kilmarnock FC (0-5) woensdagavond kampioen geworden van de Scottish Premiership. Het is het derde jaar op rij dat de groen-witte club uit Glasgow een kampioensfeestje kan vieren. Rangers FC kon op dinsdagavond nog het kampioenschapsfeest uitstellen, maar op de woensdag heeft Celtic het gat onoverbrugbaar gemaakt.

Met nog één wedstrijd op het programma kan Rangers de stads- en aartsrivaal uit Glasgow niet meer inhalen. Het is het elfde seizoen van de Scottish Premiership, en dit is de tiende keer dat Celtic deze competitie gewonnen heeft. Alleen Rangers won in 2019/20 de competitie. De titelstrijd van Schotland dit seizoen werd eigenlijk vorige week al beslist.

Artikel gaat verder onder video

Op Celtic Park wonnen The Hoops vorige week met 2-1 van Rangers. Celtic kwam al vroeg op een 2-0 voorsprong, maar Cyriel Dessers kon nog wat terugdoen namens de uitploeg. John Lundstram pakte voor de rust nog een rode kaart waardoor het erg moeilijk werd voor Rangers. The Teddy Bears konden de goal niet maken en zo werd het 2-1 voor Celtic.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dit is het virtuele schema voor de play-offs van de Eredivisie voor Europees voetbal

NEC, FC Utrecht, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles staan momenteel op een plek die goed is voor play-offs om Europees voetbal aan het einde van het seizoen.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen